Menu

Enerpedia krijgt vervolg

Geschreven op 05 december 2017.

Het project Enerpedia krijgt een vervolg. Enerpedia werd opgericht in 2007 als een platform waarin verschillende kennis- en praktijkcentra hun kennis en expertise rond energie in land- en tuinbouw bundelen en uitwisselen. In 2014 ging Enerpedia verder met ondersteuning van het Vlaams Klimaatfonds. Innovatiesteunpunt en hogeschool Thomas More vervoegden het consortium. In september van dit jaar kreeg het project nog een vervolg, opnieuw met financiering van het Vlaams Klimaatfonds. Dertien partners verzamelen nu hun expertise in Enerpedia: Inagro, ILVO, Hooibeekhoeve, Innovatiesteunpunt, PCA, PCG, PCS, PCH, PSKW, Proefbedrijf Pluimveehouderij, Thomas More, VCBT en NPW. 

De nadruk van het nieuwe project ligt op advies bij drie thema’s: energiebesparing, energieproductie en energiegewassen. Land- en tuinbouwbedrijven krijgen begeleiding bij de keuze, dimensionering, implementatie én nazorg van investeringen. Gedurende het volledige traject treedt Enerpedia op als onafhankelijke adviseur.

De website blijft hét platform voor nieuwsberichten rond energie. Land- en tuinbouwers kunnen surfen naar www.enerpedia.be of zich abonneren op het tweemaandelijkse e-zine. Daarnaast geven de projectpartners de gebundelde kennis door via studiedagen. Daarin komen actuele energiethema’s aan bod.