Menu
Ondernemersverhalen

Tijdsregistratie levert uitzicht door inzicht

Samen met consulent Veerle Serpieters (ISP) werkte Belgicactus een eenvoudig systeem uit voor tijdsregistratie.

Ondernemersverhalen

Land- en tuinbouwers als inventieve voedselhelden

‘Food Heroes’ is een Europees project dat in de eerste schakels van de keten, dus op land- of tuinbouwbedrijven, voedselverlies wil beperken.

Ondernemersverhalen

Experimenteren met grasaardappelen

Nog nooit van grasaardappelen gehoord? Je bent niet de enige.

Ondernemersverhalen

Bloemendaken op hoog niveau

Toen zijn vader enkele jaren geleden in het ziekenhuis lag, keek Dirk Maris uit over de vele Leuvense daken.

Ondernemersverhalen

Succesvol algen kweken in een koud klimaat

Vandaag is 90% van de organische chemicaliën gebaseerd op fossiele grondstoffen en dus niet op hernieuwbare.
Ondernemersverhalen

Waarde voor schijnbaar waardeloos preigroen

Sinds 1986 teelt de familie Croket prei en venkel op het Groentenhof in Bornem.

Ondernemersverhalen

Een mobiele stal wash dankzij VLIF-innovatie

Innovatie in de land- en tuinbouw is belangrijk om economische ontwikkelingen te realiseren en

Ondernemersverhalen

Gezondheid én precisieproductie

Op het bedrijf van Veronique Lampaert en zoon Dries in Zonnebeke is momenteel nog weinig meer t

Ondernemersverhalen

Weldoordachte keuzes op sleutelmomenten

Waar had je de term ‘Uitzicht door Inzicht’ al eerder gehoord? Juist, enkele jaren geleden liep er al een project met die naam.

Ondernemersverhalen

Lean

“Veel landbouwbedrijven zijn al lang met lean bezig, alleen noemen ze het niet zo.”

Ondernemersverhalen

Drie keer meer uitzicht door inzicht

Door de ondernemersscans van ‘Uitzicht door Inzicht’ kregen al 185 land- en tuinbouwbedrijven een beter zicht op hun stand van zaken.

Ondernemersverhalen

KUU, met de Q van Quick

De blauwbessenplanten op de plantages rond Blueberry Fields