Menu

Smart Digital Farming Agrifood 4.0 Event

Geschreven op 12 oktober 2018.
Smart Digital Farming. Dat is geen science fiction!

Data kunnen jou als land- of tuinbouwer helpen om onderbouwde beslissingen te maken. Vul je stielkennis aan met cijfers om zo de marge voor fouten te minimaliseren.

‘Meten is weten’ is nu meer dan ooit de realiteit. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Op deze infodag komen innovaties aan bod die in de praktijk hun nut al bewezen hebben. We stellen ze aan u voor, ondersteund door de ervaringen van collega-landbouwers, erfbetreders en praktijkcentra. Daarnaast geven we een beeld van de benodigde investering, het rendement en de terugverdientijd van de verschillende technieken, maar ook de stappen die je kan zetten om er morgen mee te beginnen.

Datum: 25 oktober 2018
Locatie: Agropolis Incubator, Agropolis Park 101, 3640 Kinrooi (GPS: Vilgertenweg, 3640 Kinrooi)

Deel 1      

17.00 uur

 

Demo Case IH - precisielandbouw door sensortechniek


 
Deel 2      
18.30 uur  

Rondleiding bij Agropolis door Kristof Das

 
    Verwelkoming met een hapje en een drankje  
Deel 3    

19.30 uur

 

Officiële opening avondprogramma

 
19.40 uur   Openingspresentatie  
    Stephanie van Weyenberg, ILVO: Data-eigenaarschap in een geconnecteerde agrifoodketen, wat betekent dat voor jou?  
20.00 uur   Verschillende user cases kort voorgesteld (15 min./case)  
    Moderatie: Greet Riebels, Diensthoofd Communicatie bij ILVO  
   

Yoeri Renders, Explorentis: De invloed van led verlichting bij levende organismen. De algemene kennis vandaag en specifiek de stand van zaken bij legkippen.

 

Kristof Mertens, Porphyrio: Digitalisering en Big Data. Hoe belangrijk zijn data verzamelen en managen om kennis en expertise op te doen in de (pluim)veesector?

 

Kimberly Vanrobays, CNH Industrial: SoilXplorer mapping of hoe kennis van de bodem kan omgezet worden naar precisielandbouw en welke opportuniteiten dat biedt.
 

Josse Vermeulen, Isagri: Slimme precisielandbouw met Geofolia, een eenvoudige, intelligente en mobiele tool voor teeltregistratie en koppeling met andere systemen.
 

Dany Bylemans, PCFruit: EVA™: eerst 'need, dan 'nice'. De EVA™ app voor het dagelijks management van het fruitbedrijf en smart farming toepassingen bij andere landbouwers  

 
22.00 uur   Einde