Menu

Achter de schermen - Ervaar hoe Meat&More aan de slag gaat met Lean VOLZETTerug naar Kalender >

Inrichtende vereniging: 
Innovatiesteunpunt
Contact: 
Diane Goris
Telefoon: 
016 28 61 02
Inschrijvingsinfo: 
Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht voor 3 januari. Het aantal plaatsen is beperkt en wordt voorgehouden voor actieve land- en tuinbouwers. Bij inschrijving vul je een korte infofiche in met bijkomende vragen. Je inschrijving is pas definitief na bevestiging van onze kant ten laatste op 5 januari 2018.

09.00 Ontvangst
09.10 Introductie
09.15 Bedrijfsvoorstelling Meat&More
09.30 Hoe past Meat&More Lean toe?
10.30 Rondleiding in productie met focus op toepassing van Lean op de werkvloer
11.30 Discussie en nabespreking
12.00 Einde

Geen enkel proces is perfect. In een wereld dat continue verandert, veranderen ook de wensen van klanten. Daarom moet je als bedrijf blijvend zoeken naar verbetermogelijkheden.
Continue verbetering is dan ook een kernbegrip binnen Lean-denken. Hoe zorgen we ervoor dat onze processen beter lopen en dat we verspillingen elimineren?

Tijdens deze Achter de schermen ontdek je wat de kracht is van het zoeken naar verbetermogelijkheden.

Meat&More koppelt de kennis van de ambachtelijke beenhouwerij aan technologische innovatie. Het bedrijf heeft 25 jaar ervaring in vlees en retail. Meat&More zet zowel in op de B2C, met Bon'Ap en Buurtslagers, als op de B2B markt.
Het bedrijf werkt met een centrale aanpak en tracht efficiënt te werken. Bij dit alles zijn goed lopende processen van wezenlijk belang.

Lean in praktijk
Om ervoor te zorgen dat alles vlot loopt, zet Meat&More in op procesanalyse. Ze brengen de processen schematisch in kaart en analyseren de arbeidsinzet om op die manier te komen tot verbetermogelijkheden.
Daarnaast wordt er ook volop ingezet om werknemers te trainen om zelf met verbetervoorstellen te komen. Zij doen dag in dag uit werk en zijn dan ook ervaringsdeskundigen.

De vloer op
Tijdens het bezoek krijg je de unieke kans om te ervaren hoe Meat&More op de werkvloer met Lean aan de slag gaat. Ze beantwoorden al je praktische vragen vanuit hun eigen ervaring en aanpak.

Lessen 

Lean in de praktijk

Start & Einduur: 
09:00
 - 12:00
Lesgever: 
Veerle Serpieters
Locatie: 
Meat and More
Adres: 
Groendreef 10
Plaats: 
9880 Aalter