Menu

Over het Innovatiesteunpunt

Het Innovatiesteunpunt is een initiatief van Boerenbond en Landelijke Gilden in partnerschap met Cera en KBC en is dé gespecialiseerde dienst voor het begeleiden van land- en tuinbouwbedrijven bij het inslaan van een nieuwe richting.

 
 

De consulenten van het Innovatiesteunpunt hebben een ruime ervaring opgebouwd in het begeleiden van bedrijven die stappen zetten op het vlak van innovatie. Of je nu vragen hebt rond de strategie voor je bedrijf of rond het energiemanagement op je bedrijf, ideeën hebt voor technische innovaties of misschien wel iets heel nieuws in je achterhoofd hebt… Ook lokale besturen of verenigingen die door hun dorp een frisse wind willen laten waaien, kunnen bij ons terecht.

Wij staan klaar om je te helpen!

Soms begeleidt het Innovatiesteunpunt een begeleidingstraject van start tot finish, soms zijn de bedrijfsleiders al zo ver gevorderd met hun project dat ze enkel een tweede mening of een concreet antwoord willen op een specifieke vraag. Naast advies en begeleiding biedt het Innovatiesteunpunt ook vorming rond innoverende thema's aan. Meestal is dit een combinatie van informatie, praktijkbezoeken en uitwisseling tussen boeren en tuinders onderling.

Onze consulenten maken je wegwijs in het doolhof van innovatie.

 

Doelgroep

Alle land- of tuinbouwers uit alle sectoren en uit de vijf Vlaamse provincies en de Oostkantons kunnen een beroep doen op het Innovatiesteunpunt. Ook gemeentebesturen, verenigingen of bewonersgroepen uit deze regio zijn welkom met alle vragen over hun dorp van de toekomst.

Daarnaast kunnen bedrijven uit de toeleveringssector die vragen hebben rond innovatie in de land- en tuinbouwsector bij het Innovatiesteunpunt terecht voor meer informatie en begeleiding van hun project.

 

Hieronder krijg je een overzicht van de innovatieconsulenten per thema.