Menu

Food Heroes

Het project Food Heroes focust op innovatieve ondernemers in de agro-voedingsindustrie. Het project steeft ernaar voedselverliezen in de eerste delen van de voedselketen tegen te gaan.

3 sectoren: vis, vlees, groente & fruit

Er worden 3 sectoren onderzocht: vis, vlees en fruit & groente. Doel is om te vermijden dat voedsel dat geproduceerd werd voor menselijke consumptie gedegradeerd wordt tot een product met een lagere waarde. 

Het belangrijkste in dit project is het ontwikkelen, testen en implementeren van 15 innovatieve oplossingen en daar 120 kleine en middelgrote ondernemingen bij te betrekken. 

De aanpak met co-creatie wordt hoog in het vaandel gedragen. We willen samenwerken met verschillende innovatieve Europese regio's. Innovatie-leiders zoals de provincie Noord-Brabant, Zuid-Ierland en Hessen in Duitsland werken samen met innovatie-volgers zoals Lincolnshire, de rest van Ierland, Vlaanderen en West-Frankrijk. 

 

Gerelateerde artikels

Andere

Elke teler moet er iets mee: reststromen op zijn bedrijf.

Wat krijg je als een ontwerper en een tuinder een poos samen optrekken? 5 van zulke koppels hebben zich als Food Heroes een jaar verdiept in een verspillingsvraagstuk.