Menu

Food Heroes

Het project Food Heroes focust op innovatieve ondernemers in de agro-voedingsindustrie. Het project steeft ernaar voedselverliezen in de eerste delen van de voedselketen tegen te gaan. Er worden 3 sectoren onderzocht: vis, vlees en fruit & groente. Doel is om te vermijden dat voedsel dat geproduceerd werd voor menselijke consumptie gedegradeerd wordt tot een product met een lagere waarde. 

Op 22 november vindt de Kick Off Food Heroes in Vlaanderen plaats!

>>> SCHRIJF JE NU IN <<<

Het belangrijkste in dit project is het ontwikkelen, testen en implementeren van 15 innovatieve oplossingen en daar 120 kleine en middelgrote ondernemingen bij te betrekken. 

De aanpak met co-creatie wordt hoog in het vaandel gedragen. We willen samenwerken met verschillende innovatieve Europese regio's. Innovatie-leiders zoals de provincie Noord-Brabant, Zuid-Ierland en Hessen in Duitsland werken samen met innovatie-volgers zoals Lincolnshire, de rest van Ierland, Vlaanderen en West-Frankrijk. 

Programma kick off Food Heroes in Vlaanderen:

Auditorium, ILVO Plant, Caritasstraat 39, 9090 Melle

• 09u30  - Ontvangst met koffie
• 10u00 - Introductie project Food Heroes door projectleider Marjon Krol (ZLTO)
• 10u30 - Keynote speakers

Kris Roels - Beleidsondersteuner, Departement Landbouw, Vlaams Ketenplatform Voedselverlies over Cosmetisch afgekeurde groenten en fruit: van voedselverlies naar voedselwinst

Samuel Levie - pionier in voedseltransitie, co-founder Food Cabinet en inspirerende spreker over het belang voor gezond, duurzaam en eerlijk voedsel

• 11u20 - 5x7 pitches van inspirerende cases uit Vlaanderen. Maak kennis met de Restjesfabriek, Wonky, TomPuur, Frulego en Hof ter Vrijlegem.

Verplaatsing naar De Food Pilot, Brusselsesteenweg 370, 9090 Melle

• 12u30 Duurzame Netwerklunch door Humphrey - de chefs gaan aan de slag met verschillende reststromen en producten uit de primaire en verwerkende sector. Laat je verrassen!
• 13u30 Werksessies: Hoe vermarkt ik mijn product? - Waar kan ik terecht met mijn voedselverliezen?
• 15u00 Koffie met dessert en rondleiding op de Food Pilot (beperkt aantal plaatsen!)

Wil je je laten inspireren en ontdekken hoe ook jij voedselverliezen in je bedrijf kan terugdringen? Schrijf je dan nu in!

 

 

Gerelateerde artikels

Andere

Elke teler moet er iets mee: reststromen op zijn bedrijf.

Wat krijg je als een ontwerper en een tuinder een poos samen optrekken? 5 van zulke koppels hebben zich als Food Heroes een jaar verdiept in een verspillingsvraagstuk.