Menu

Waddisda... op het veld?

Boer zoekt dichter: poëzie van het veld

Laat je van je creatiefste kant zien met een zelfgeschreven gedicht over de bloeiende land-en tuinbouwsector in de Noorderkempen!

De geselecteerde gedichten dragen we voor en dat leggen we vast op film.

Wie weet raadplegen jij en vele anderen, binnenkort het filmpje van jouw gedicht via de QR-code op een 50-tal infoborden, verspreid over wandel- en fietsroutes in de deelnemende gemeenten.

Onderwerp

Voor je gedicht kan je kiezen uit 1 van de 15 teelten als onderwerp: Vlinderbloemigen, Dahlia's, Pompoenen, Aardappelen, Kiwibes, Bieten, Kolen, Kersen, Gele mosterd, Aardbeien, Bloemstroken, Schorseneren, Asperges, Chrysanten en Granen.

Deelnemende gemeenten

Wuustwezel, Kalmthout, Hoogstraten, Brecht, Essen, Merksplas, Arendonk en Ravels.

Hoe kan je deelnemen?

Tot en met 21 juni kan je je gedicht mailen naar info@rurant.be of kan je het per post bezorgen aan RURANT, Kamp C, Britselaan 20, 2260 Westerlo.

Wie mag deelnemen?

Alle inwoners van de deelnemende gemeenten mogen hun creatieve geest bovenhalen.

Voorwaarden

Elk gedicht is maximaal een A4, de dichtvorm is vrij. Je kan het wedstrijdreglement hier raadplegen. Voor andere informatie kan je ook terecht bij RURANT via info@rurant.be of op 014/85.27.07
 

Prijs voor winnende gedichten

Een voordracht van het gedicht, bekendmaking via infoborden en een streekproductenmand.
 
De selectie vindt plaats in de tweede helft van juni. Alle inzenders worden uitgenodigd op het officiële voorstellingsmoment.