Menu

Eveline Driesen

Functie: 
Innovatieconsulent bio-omschakeling
Cel: 
Bedrijfsontwikkeling

De vraag naar bio-producten groeit sneller dan het aanbod, wat mogelijkheden biedt voor land- en tuinbouwers die op zoek zijn naar een nieuwe toekomststrategie. Biologische producten worden geproduceerd zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Er gelden strengere normen omtrent dierenwelzijn en antibioticagebruik. Respect voor de leefomgeving van plant, dier en mens wordt hoog in het vaandel gedragen.

Ben je geïnteresseerd in biologische productie maar weet je niet goed wat dit juist inhoudt? Twijfel je of deze manier van produceren wel bij jou en je bedrijf past? Wens je meer info over bio-wetgeving, premies, teeltpraktijken, enzovoort?

Neem dan contact op met de consulenten bio-omschakeling! Wij informeren land- en tuinbouwers over omschakeling naar bio en begeleiden hen in de oriënterende fase.

Mijn contactgegevens

Telefoon: 
016 28 60 57
E-mail: 

Ik adviseer je over

Artikels door Eveline Driesen

Andere

Biorapport 2020: groei biosector zet door

Naar goede gewoonte stelde minister Crevits maandag het nieuwe biorapport, een jaarlijkse publicatie van het departement Landbouw en Visserij, voor. Het rapport verrast niet: de biosector blijft, net zoals de afgelopen jaren, stevig groeien op vlak van consumptie, voedingsketen en primaire productie. We zoomen hierbij in op enkele interessante statistieken uit het rapport en vertellen je meer over de bijdrage van Bio zoekt Boer aan deze groei.

Publicaties

Nieuwe brochure: Omschakelen naar biologische wijnbouw

Andere

Terugblik webinar 'Mechanische onkruidbestrijding' - 22 februari 2021

Terugblik op activiteit

Terugblik bedrijfsbezoek biologische akkerbouw - Biohoeve d'Haens in Hulst

Zeelands akkerbouwer Miel werkte tot 2009 nog gedeeltelijk buitenshuis.

Andere

Bedrijfsbezoek biologische akkerbouw - woensdag 7 oktober om 13u

Terugblik op activiteit

Bedrijfsbezoek biologische melkveehouderij - 26 augustus

Een eerste vereiste in het omschakelproces is dat de geïnteresseerde landbouwer weet wat hem/haar te wachten staat. Tijdens dit bedrijfsbezoek brachten we dit proces dan ook in beeld en luisterden we naar de ervaringen van een melkveehouder die niet zo lang geleden omschakelde. We waren te gast bij Marc en Josiane Roex-Crutzen in Teuven. Adviseur Pieter Van Rumst (Obs’Herbe) hielp hem daarbij en werkte een efficiënt beweidingschema uit.

Terugblik op activiteit

Biologische ruwvoeders telen, hoe pak ik dat aan?

Half juni organiseerden we binnen het project ‘Bioclusters’ een webinar rond biologische ruwvoederwinning op melkveebedrijven. Biobedrijfsadviseur Wim Govaerts deelde enkele tips voor een gevarieerd teeltplan, in functie van een evenwichtig rantsoen met voldoende energie en eiwit.

Ondernemerstips

Never waste a good crisis

5 gedachten die wij haalden uit het webinar 'covid 19', kansen zien in tijden van crisis'

Ondernemerstips

Centen zoeken innovatieve boer

Ook dit jaar kan je bij het Innovatiesteunpunt terecht om jou te helpen bij je aanvraag voor projectsteun voor innovaties in de landbouw.

Terugblik op activiteit

Terugblik: inspiratietours ‘Bio, korte keten & verbreding’ - 12 & 19 februari 2020

Biedt bio een meerwaarde als je rechtstreeks levert aan de consument of als je met verbreding aan de slag gaat?

Terugblik op activiteit

Terugblik: bedrijfsbezoek Luc Hollands - 6 maart 2020

Geen betere manier om kennis te maken met de ideologie achter een biomelkveehouderij, dan een bezoek aan een biomelkveehouder die omschakelde uit overtuiging: we waren te gast bij Luc Hollands.

Terugblik op activiteit

Terugblik: De gouden regel van de landbouweconomie - 03/03/2020

Eind 2019 gingen we in Voeren en Haspengouw van start met een traject rond omschakeling naar biologische melkveehoude