Menu

Samenwerking opstarten

"Alleen ga je sneller, samen geraak je verder"
 

Als deze quote je aanspreekt, dan vind je bij ons de inspiratie of de hulp die je zoekt. Of je nu denkt aan een samenwerking of je wil je samenwerking versterken, het Innovatiesteunpunt helpt je, samen met haar partners, (terug) op weg.

Samenwerken, iets voor jou/jullie?

Je hebt een los idee of al een concreet plan. Je wil je hele bedrijfsvoering in een samenwerkingsverband uitbaten of je zoekt compagnons voor bepaalde deelactiviteiten zoals verkoop, promotie, arbeid, ...

Ben je op zoek naar een klankbord of een uitgewerkt advies? Of weet je niet hoe je de geschikte partners vindt die bij je idee willen aansluiten? Neem dan contact met ons op als ook jouw focus op landbouw en platteland ligt. We bakenen de gemeenschappelijke ambitie af, brengen in kaart wat je van de samenwerking verwacht, helpen je visie en strategie uittekenen en wijzen op de noodzaak aan praktische afspraken. Al nagedacht over de ideale ondernemingsvorm voor jullie samenwerking? 

Je samenwerking versterken

Je werkt al een tijdje samen maar je merkt dat je samenwerking toe is aan een opfrisbeurt of aan een grondige bijsturing. Misschien moet je je samenwerking nog formaliseren en kan je daar ons advies bij gebruiken. We begeleiden je graag om je samenwerkingsverband dat kadert in het domein landbouw en platteland,  te versterken.

Zoek je in dit kader iemand die de gemeenschappelijke doelstellingen en het toekomstbeeld van jullie samenwerking helpt vastleggen, mee nadenkt over overlegmomenten, afspraken maken en opvolgen, … , dan kan je bij ons terecht. We begeleiden samenwerkingsvormen in de ruime zin van het woord, groot en klein, in alle deelsectoren van de Vlaamse land- en tuinbouw maar ook in de plattelandssamenleving, samenwerking rond één welbepaalde activiteit of een samenwerking in de hele bedrijfsvoering, samenwerken voor/tijdens en na de generatiewissel.

We helpen je graag verder en betrekken er die collega’s/experts bij die er voor jou/jullie echt toe doen.
 

Herken je jezelf in (één van) onderstaande vragen of stellingen, dan zijn wij er voor jou!

  • Ik wil maar voor een deel van mijn bedrijfsvoering samen werken. Kan dat?
  • Wij willen samenwerken. Waar moeten we op letten en hoe maken we het concreet?  
  • Welke manieren bestaan er om samen te werken?
  • Samenwerken binnen en doorheen de keten: waar vind ik inspiratie?
  • Wij willen onze samenwerking versterken, hoe doen we dat? (taakverdeling, financieel aspect, overleg, evaluatie,  …)

Hoeveel kost een Samenwerking opstarten?

Eerstelijnsinfo:
Voor leden Boerenbond: gratis | Voor niet-leden Boerenbond: 47 euro (excl. btw)
Advies 1/2 uur:
Voor leden Boerenbond: 47 euro (excl. btw) | Voor niet-leden Boerenbond: 95 euro (excl. btw)
Meerprijs per extra 1/2 uur:
Voor leden Boerenbond: +47 euro (excl. btw) met een maximum van 250 Euro | Voor niet-leden Boerenbond: +47 euro (excl. btw)