Menu

Food academy on tour - 14 mei 2019

Written on 16 May 2019.

Vroeg in de ochtend, om 05H30 stipt vertrok een bus met 20 ondernemers en 7 experten vanuit Lummen richting Canterbury UK. Door een speciaal uitgeruste bus wordt er gewerkt en genetwerkt tijdens de trip, geen tijd om zich te vervelen.

 

Naast theoretische en praktische technieken werd er tijdens diverse workshops vooral geoefend op het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe ideeën, producten  en/of concepten. Mits wat knip en platwerk ontstonden al snel enkele nieuwe projecten :

 

Aan de hand van opgelegde taken werd er tijdens een bezoek aan diverse supermarkten gezocht naar inspiratie en met behulp van een polaroid camera vastgelegd voor bespreking op de bus .

Er werd gezocht naar nieuwe verpakkingen , nieuwe doelgroepen , nieuwe recepturen en convenience. En dit leverde al snel tientallen resultaten :

 

 

 

Ook aan de innerlijke mens werd gedacht en tijdens welverdiende pauzes geproefd van plaatselijke specialiteiten :

 

Op de terugwerk werden alle ideeën gebundeld en tijdens individuele adviesgesprekken met de diverse experten besproken en uitgetekend in een concreet ontwerp :

Om 01h00 arriveerden we terug op de parking in Lummen. Voor allen een lange en leerrijke dag met een handtas vol inspiratie en uitdagingen voor de toekomst.