Menu

Webinar 'CRISPR-Cas'Terug naar Kalender >

Inrichtende vereniging: 
Innovatiesteunpunt
Contact: 
Diana Goris
Telefoon: 
016 28 61 02
Inschrijvingsinfo: 
Programma Inleiding door Kristof Severijns (Innovatiesteunpunt) De werking van CRISPR-Cas (Ruben Vanholme, VIB- UGent) Toepassingen voor de landbouw (Isabel Roldán-Ruiz, ILVO) Toelichting Boerenbond Vragen en antwoorden

Het Innovatiesteunpunt volgt ontwikkelingen zoals CRISPR-Cas op de voet en blijft zo op de hoogte van de mogelijkheden en uitdagingen van deze techniek.

Het standpunt van BB m.b.t. CRISPR-Cas komt kort aan bod. Boerenbond wil op voorhand geen technieken uitsluiten om de landbouwsector de mogelijkheid te geven verder te verduurzamen.

Recent werd de aandacht van het grote publiek vergroot door de Nobelprijs voor Scheikunde toe te kennen aan de ontdekkers  van CRISPR-Cas, een “genetische schaar” die met zeer hoge precisie wijzigingen in het DNA kan aanbrengen. Hierdoor kan men de rol van bepaalde genen onderzoeken. In de landbouw zou men planten beter resistent kunnen maken tegen schimmels, insectenplagen en droogte.  

Via een webinar willen we de leden op een begrijpbare en laagdrempelige manier informeren over de werking van deze techniek en de mogelijkheden binnen de land- en tuinbouw.

Lessen 

De werking van CRISPR-Cas

Start & Einduur: 
13:00
 - 14:00
Lesgever: 
Kristof Severijns
Locatie: 
Digitaal leslokaal
Adres: 
Diestsevest 40
Plaats: 
3000 Leuven