Menu

Kick-Off 'Het lerend netwerk voor buurtpunten: iets voor jou?' - 30 maart

Written on 15 March 2021.
Denk je dat een buurtpunt ook in jouw buurt de oplossing kan zijn en is extra ondersteuning van ervaringsdeskundigen en experten welkom? Wij hebben een interessant aanbod voor jou!

De bakker, de slager, de kleine buurtwinkel, het dorpscafé. Tot voor kort had je het vaak allemaal 'onder de kerktoren'. Maar doorheen de tijd verdwenen veel lokale zaken, lokale loketten en samen met hen, lokale ontmoetingsplaatsen. Inwoners buiten de stadskernen zijn voor zowat alles aangewezen op de auto. De oprichting van een buurtpunt is een manier om voorzieningen, diensten en ontmoetingsplaatsen samen te brengen, dicht bij de bewoners.

Met het project 'ons buurtpunt,samen en op maat' helpt het Innovatietsteunpunt voor Landbouw en Platteland - samen met Landelijke Gilden, Cera, het Netwerk Duurzame Mobiliteit, VVSG en Toolbox -  lokale spelers op weg om een buurtpunt op te richten, op maat van en in samenspel met alle lokale actoren. In een Lerend Netwerk gaan we op zoek naar innovatieve en rendabele oplossingen voor lokale voorzieningen.

Denk je dat zo'n buurtpunt ook in jouw buurt de oplossing kan zijn en is extra ondersteuning van ervaringsdeskundigen en experten welkom? Dan ben jij van harte welkom op de online kick-off op 30 maart. We schetsen er de context en het landschap van buurtpunten. We nemen je mee in succesverhalen en valkuilen. Daarnaast maken we ons ondersteuningsaanbod voor starters en bestaande buurtpunten concreet zodat je kan kiezen wat bij jouw buurtpunt past. 

Inschrijven? 

Deelname is gratis. Inschrijven kan voor 27 maart 2021 via het inschrijvingsformulier op de website van CERA.

 

>> Lees meer over het project, het lerend netwerk en de kick-off

 


Deze webinar wordt georganiseerd door: InnovatiesteunpuntLandelijke GildenVVSGToolBox vzwNetwerk Duurzame Mobiliteit en Cera