Menu

Eiwitrijke teelten: 1-op-1 netwerken met regionale bedrijven

Written on 01 September 2021.

Er is een groeiende interesse in de consumptie en verwerking van eiwitrijke teelten (peulvruchten, quinoa, ...) van eigen bodem. Maar hoe ziet die vraag- en aanbodzijde er precies uit? Op 25 september organiseren we samen met ILVO en Generation Food een info- en netwerkevent op de Werktuigendagen in Oudenaarde.

Tijdens dit netwerkevent kan je gericht netwerken met bedrijven die naar deze (verwerkte) producten op zoek zijn zoals ondernemers in horeca/catering, retail, voedingsproducenten, verwerkers, … We starten met korte infosessies langs de proefveldjes van ILVO waar je de nieuwe gewassen kan zien groeien en verneem je hoe deze gewassen bijdragen aan een gezonde teeltrotatie. Daarna brengen we een businesscase in beeld en willen we je inspireren met de verschillende verwerkingsmogelijkheden.

Tijdens de netwerkreceptie voorzien we lekkere proevertjes.

Programma

  • 09.30 uur: Welkom. 
  • 10.00 uur: Interactieve rondleiding. 
  • 11.00 uur: Netwerkevent voor ondernemers. 
  • 12.00 uur: Receptie met proevertjes.

Inschrijven

Maak vóór 18 september je netwerkpofiel aan via deze link.

Heb je een profiel aangemaakt, dan ontvang je praktische informatie over toegang tot het event.

Generation Food

Met verschillende partners binnen Generation Food slaan we de handen in elkaar om via ondernemerschap en innovatie het voedselsysteem te verduurzamen. Voor Boerenbond is het creëren van nieuwe marktopportuniteiten en samenwerkingsverbanden belangrijk waarbij de waardering voor het werk van de landbouwer centraal staat. 

Herbekijk de webinars

Afgelopen maanden brachten we verschillende getuigenissen in beeld van ondernemers die werk maken van verdienmodellen met lokale granen en peulvruchten. Deze gesprekken van +- 40 minuten kan je nog steeds herbekijken.