Menu

Agro-Slim? - activiteiten najaar 2017

Geschreven op 31 juli 2017.
Tijdens het najaar van 2017 staan volgende activiteiten op de agenda.

Momenteel loopt bij Boerenbond, Innovatiesteunpunt en Groene Kring in Midden-West-Vlaanderen het Leader project “Agro-Slim – Slim innoveren en kennis delen".

De doelgroep zijn bedrijfsleiders in het Leader-gebied Midden-West-Vlaanderen. Dit omvat de gemeenten Ardooie, Dentergem, Meulebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt, Wingene, Ledegem, Moorslede, Hooglede, Staden, Lichtervelde, Beernem en Oostkamp.

 

Tijdens het narjaar staan volgende activiteiten op de agenda:

Agrobar: Schaalverandering in land- en tuinbouw - GRATIS

dinsdag 12 september in Staden

Joris Relaes, administrateur-generaal van het ILVO, brengt zijn visie rond schaalvergroting en schaalverandering. Maken wij een heuse schaalvergroting door? Of moeten we spreken van een schaalverandering?

De uitdaging ligt alvast in het realiseren van een grotere toegevoegde waarde van ons product. Hoe bereiken we dit?

Interesse? Ann-Sophie Decroos | Ann-Sophie.decroos@boerenbond.be; 051 26 03 80

Schrijf je hier in


Schatten op de boerderij - GRATIS

donderdag 12 oktober in Pittem

Heb jij een idee, maar mis je een klankbord om je idee te bespreken en verder te concretiseren? Op de ‘Schatten op de boerderij’-dag krijg je de mogelijkheid om tijdens een persoonlijk en informeel gesprek je idee af te toetsen met diverse experten.

We bekijken samen je idee en zoeken naar opportuniteiten. We helpen je verder op weg of brengen je in contact met de juiste mensen.

Interesse?  Patrick Pasgang | Patrick.pasgang@innovatiesteunpunt.be; 016 28 61 38

Schrijf je hier in


Lean in land- en tuinbouw - GRATIS

woensdag 29 november in Pittem

Lean is een management filosofie die afgeleid is van het "Toyota Production System". De doelstelling is om verspilling op en rond het bedrijf te verminderen en de actieve betrokkenheid van medewerkers te verhogen.

Tijdens deze inspiratieavond laten we je kennismaken met Lean-denken. Samen met Lean-coach Anouk Floren van Veltion onderzoeken we wat Lean op jouw land- of tuinbouwbedrijf zou kunnen betekenen.

Interesse? Veerle Serpieters | Veerle.serpieters@innovatiesteunpunt.be; 016 28 61 31

Schrijf je hier in


Introductie tot ondernemerschap - GRATIS

Ben jij een (startende) jonge land- of tuinbouw(st)er en wil je jouw ondernemerscompententies en managementskills leren kennen en/of op punt stellen? Dan is dit iets voor jou!

Tijdens 3 sessies, met praktijkvoorbeelden, leer je wat jouw persoonlijke sterke en minder sterke competenties zijn en hoe je ze moet bijschaven. Verschillende aspecten die van belang zijn op jouw weg naar goed ondernemerschap komen hierbij aan bod.

Interesse? Remie Dewitte | Remie.Dewitte@groenekring.be; 0477 44 45 78

Schrijf je hier in


Adviesraad – GRATIS

Ben je op zoek naar een oplossing voor een bepaald probleem of heb je vragen bij een (nieuwe) uitdaging op jouw bedrijf? En heb je hierbij graag input van verschillende adviseurs?

In een adviesraad brengen we verschillende adviseurs aan de tafel om samen een oplossing te zoeken voor jouw vragen. Dankzij dit project kan je gratis gebruik maken van de diensten van adviseurs die normaal gezien enkel tegen betaling werken.

Om het gesprek in goede banen te leiden, ondersteunt een technisch consulent het proces.

Interesse?


Ondernemersscan - 50 euro

Met de ondernemersscan peilen we samen met jou naar jouw ondernemerscapaciteiten. Tijdens een gesprek van 3 uur onderzoeken we de vaardigheden waar je vandaag al goed in bent, en die waar je je in de toekomst nog in kan verbeteren.

Samen bepalen we welke stappen je op deze vlakken nog kan zetten. Na ons gesprek krijg je een adviesdocument met minstens 3 aandachtpunten waarmee je zelf aan de slag kunt.

Kijk eens hier en hier voor enkele getuigenissen van ondernemers die eerder al een ondernemersscan lieten uitvoeren..

Als bedrijfsleider uit het Leadergebied Midden-West-Vlaanderen kan je gebruik maken van een verlaagd tarief: een ondernemersscan voor 50 euro in plaats van de normale 250 euro!

Interesse? Veerle Serpieters | Veerle.serpieters@innovatiesteunpunt.be; 016 28 61 31


Kostprijsberekening – GRATIS

Ben jij een industriebloemkool- of aardbeienteler en wil je graag een beter inzicht in je kostprijs? Doe dan mee aan het kostprijsberekeningstraject.

Samen met enkele collega’s trachten we zicht te krijgen op de belangrijke kosten die verbonden zijn aan je teelt. We gebruiken een bestaande tool als leidraad.

Interesse?