Menu

Dorp Dynamiek Kruishoutem

Dorp Dynamiek strijkt neer in Kruishoutem

Wat zou jij veranderen mocht je burgemeester kunnen zijn in jouw dorp? Heb je een goed idee om Kruishoutem nog leuker, aantrekkelijker en leefbaarder te maken? Dan ben jij de geknipte persoon om mee na te denken! Het project Dorp Dynamiek strijkt nu ook neer in het dorp Kruishoutem. We willen met Dorp Dynamiek dorpsbewoners betrekken bij het reilen en zeilen van hun dorp. Interesse? Kom zeker eens langs op maandagavond 2 december in de Mastbloem.

We verwelkomen je er vanaf 19u30 en je bent gedurende de hele avond welkom!

En vergeet niet: wie zoet is, krijgt lekkers...

De warmste zomer in Kruishoutem

Corona... De één noemt het een crisis, de ander een sociale dooddoener. En toch kan het ook als een opportuniteit bekeken worden!Nog nooit eerder waren mensen zó aangewezen op hun lokale omgeving als tijdens de Coronaperiode. En dat besefte ook de werkgroep van Dorp Dynamiek Kruishoutem!

Vlak voor de lockdown werd uitgeroepen, hadden ze plannen klaar om van het Nieuwplein aan de Mastbloem een evenementenplein te maken mét leuke activiteiten gedurende de zomer. Ze zagen in het nieuw aangelegde plein méér dan een parking. Het plein kon een plek zijn voor fysieke ontmoeting! En laat dat nu net iets zijn dat de afgelopen maanden niet kon.
 
Inventief en ambitieus als ze zijn, gooiden de bewoners van de werkgroep het over een andere boeg. In samenspraak met het gemeentebestuur en de betrokken ambtenaar, werd het idee omgegooid tot een coronaproof versie. Op het plein prijkt sinds 20 juni een pop-up petanqueplein mét zitelementen. Alles is dus aanwezig in het dorp om er de warmste zomer van te maken!

Meer informatie

Innovatiesteunpunt: Marieke De Boe - 0485/62.96.50 of marieke.de.boe@innovatiesteunpunt.be

Landelijke Gilden: Blijde Vercamer - 0473/35.53.18 of blijde.vercamer@landelijkegilden.be