Menu

Dorp Dynamiek Kruishoutem

Dynamische Speurtocht als afsluiter in Kruishoutem

Na het succes van de petanquebanen op het Nieuw Plein de voorbije zomer, kwam de bewonersgroep van DorpDynamiek Kruishoutem met hun volgende realisatie: 4 nieuwe picknickplaatsen in en rond deelgemeente Kruishoutem!

  • Moerasstraat (achter waterzuivering)
  • Zaubeekstraat (ter hoogte van het spaarbekken)
  • Speelterrein Marolle (aan de chirolokalen)
  • Uitkijktoren (Machelsestraat) => locatie reeds te ontdekken, de picknickbank zal geplaatst worden bij heraanleg van de hele site.

Samen met de gemeente Kruisem werden op deze 4 plaatsen picknickbanken geplaatst

De werkgroep organiseerde een heuse (en vooral Corona-proof) zoektocht zodat iedereen de nieuwe picknickplaatsen kan verkennen.  De winnaars maken kans op één van de 3 waardebonnen t.w.v. €50 bij een lokale handelaar of de waardebon voor een koetsenrit van 2uur. De zoektocht loopt van 01/04 tot 30/04.

De fietstocht is terug te vinden op www.routeyou.com of in de app Route You onder
“dorpdynamiek Kruishoutem”

De warmste zomer in Kruishoutem

Corona... De één noemt het een crisis, de ander een sociale dooddoener. En toch kan het ook als een opportuniteit bekeken worden!Nog nooit eerder waren mensen zó aangewezen op hun lokale omgeving als tijdens de Coronaperiode. En dat besefte ook de werkgroep van Dorp Dynamiek Kruishoutem!

Vlak voor de lockdown werd uitgeroepen, hadden ze plannen klaar om van het Nieuwplein aan de Mastbloem een evenementenplein te maken mét leuke activiteiten gedurende de zomer. Ze zagen in het nieuw aangelegde plein méér dan een parking. Het plein kon een plek zijn voor fysieke ontmoeting! En laat dat nu net iets zijn dat de afgelopen maanden niet kon.
 
Inventief en ambitieus als ze zijn, gooiden de bewoners van de werkgroep het over een andere boeg. In samenspraak met het gemeentebestuur en de betrokken ambtenaar, werd het idee omgegooid tot een coronaproof versie. Op het plein prijkt sinds 20 juni een pop-up petanqueplein mét zitelementen. Alles is dus aanwezig in het dorp om er de warmste zomer van te maken!

Meer informatie

Innovatiesteunpunt: Marieke De Boe - 0485/62.96.50 of marieke.de.boe@innovatiesteunpunt.be

Landelijke Gilden: Blijde Vercamer - 0473/35.53.18 of blijde.vercamer@landelijkegilden.be