Menu

€800.000 aan financiële steun voor Europese producenten van voeding op basis van insecten

Geschreven op 01 november 2020.

Het ValuSect partnerconsortium zal op 1 december 2020 een voucher call lanceren om MKB’s te ondersteunen bij het versnellen van de ontwikkeling in Europa van voedingsproducten op basis van insecten. MKB's in Noordwest-Europa kunnen een voucher ter waarde van €10.000, €20.000 of €40.000 aan diensten van de projectpartners ontvangen. Er zullen 40 voorstellen worden geselecteerd over een periode van 3 jaar.

De beschikbare diensten worden gedetailleerd in een menu, en omvatten technologische diensten, voedselontwikkeling en —innovatie, consumentenacceptatie en strategische zakelijke diensten, allemaal met betrekking tot voedselproducten op basis van insecten. Het dienstenmenu en het aanvraagformulier worden op 1 december beschikbaar gesteld op de website van Valusect.

Als u een levensmiddelenproducent en MKB bent die gevestigd is in Noordwest-Europa (Ierland, het Verenigd Koninkrijk, België, Luxemburg, Zwitserland en delen van Frankrijk, Duitsland en Nederland) en een innovatief idee heeft voor de ontwikkeling van de insectenhandel in Europa, bezoek dan de website van Valusect en meld u aan voor onze oproep!

 

Hoe kan ik solliciteren?

De aanvraagprocedure bestaat uit twee fasen:

  1. Ideeënfase: dien uw aanvraag in tussen 1 en 31 december 2020

Aanvragers dienen een formulier in om algemene informatie over het bedrijf te verstrekken en om het idee of de vraag te beschrijven waarvoor ze een voucher willen ontvangen. De geselecteerde aanvragers zullen eind januari 2021 op de hoogte worden gebracht van hun selectie voor de tweede fase.

  1. Gedetailleerde fase: dien uw aanvraag in tussen 1 en 15 februari 2021.

Aanvragers die in januari 2021 een positief antwoord hebben ontvangen zullen worden uitgenodigd om een gedetailleerde beschrijving van het idee te geven en te bewijzen dat het in overeenstemming is met de doelstellingen van ValuSect. De gevraagde ondersteuning moet overeenkomen met de diensten die in het menu worden beschreven. Succesvolle MKB's zullen in maart 2021 een antwoord krijgen.

 

Virtuele informatiesessie op 24 november 2020

Op 24 november wordt er een virtuele informatiesessie georganiseerd van 16.00 tot 17.00 uur om u te begeleiden bij het aanvragen van een voucher. Tijdens de sessie worden de voortgang en de resultaten van het ValuSect project gepresenteerd en wordt het voucherschema (doelstellingen, aanvraagprocedure, quick look guide voor diensten) uitgelegd. Aan het einde van de sessie krijgen de deelnemers de tijd om vragen te stellen.

 

Klik hier om je te in te schrijven

 

Wat is ValuSect?

ValuSect is een project dat wordt gefinancierd door Interreg Noordwest-Europa. Het ValuSect consortium zal de duurzame productie- en verwerkingstechnieken van producten op basis van insecten verbeteren en ontwikkelde kennis overdragen aan agro-voedingsbedrijven in Noordwest-Europa.

 

Met steun van: