Menu

1000 mensen - 1 doel - België hacken.

Geschreven op 28 april 2017.

Het Innovatiesteunpunt promoot hacken.  Niet het kraken van codes om jezelf te verrijken maar wel hét hacken van problemen.  Samen met 1000 andere deelnemers gaan we op zoek naar inventieve, efficiënte en creatieve oplossingen. 

Waar & Wanneer?

Innovatiesteunpunt is partner in het initiatief Hack Belgium. Een grootschalige brainstorm op  4, 5 en 6 mei in Tour & Taxis, Brussel.

 

1 van de 14 uitdagingen: ‘Smart Sustainable agriculture’

Tijdens de Hack is “slim & duurzaam landbouwen” 1 van de 14 uitdagingen.    We bijten ons vast in deze problematieken:

  • Hoe slaagt een steeds kleinere groep van actieve landbouwers er in om de steeds groeiende groep hongerige monden te voeden?
  • Hoe kan een boerenfamilie vandaag overleven in een wereld waar hun producten voortdurend onder de marktwaarde worden verkocht?
  • Moderne landbouw maakt intensief gebruik van grond. Zijn er alternatieven? Kan smart farming technologie helpen om de landbouw zowel productiever en duurzamer te maken?  En is er een rol weggelegd voor daktuinen, stadslandbouw, verticale boerderijen en CSA-bedrijven (Community Supported Agriculture) in de voedselproductie van de toekomst?

Wil jij deelnemen?

Je kan dit doen door via www.hackbelgium.be je ticket te bestellen.

Via het partnerschap met Hack Belgium kunnen we je 20% korting aanbieden.  Stuur hiervoor een mailtje naar info@innovatiesteunpunt.be en je ontvangt de kortingscode.