Menu

3 platformen waar jij als lokale handelaar vandaag niet op mag ontbreken!

Geschreven op 09 april 2020.

De coronacrisis heeft het dagelijkse leven stevig door elkaar geschud. In deze tijden koken we vaker onze eigen maaltijden. Aan lokale producten is er gelukkig geen gebrek, maar de consument moet ze wel weten te vinden. Vandaag weet de consument niet altijd goed bij welke handelaar en op welke manier ze nog bepaalde producten kunnen kopen. Zorg dus dat je gevonden wordt en zet je aanwezigheid en aanbod via verschillende kanalen in de kijker. Via deze 3 platformen kan je dat op een snelle en eenvoudige manier, waarbij ook de consument je in een handomdraai kan vinden.

rechtvanbijdeboer.be / lekkervanbijons.be

Op de website lekkervanbijons.be van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) wordt vandaag zeer veel inspiratie met producten van onze landbouw aangeboden. Deze website gaat nu een stap verder. Vandaag is er op de website een platform toegevoegd waar je eenvoudig en snel de lokale hoevewinkel, bioboer, viswinkel, aardbeienautomaat, … op terug kan vinden. De website rechtvanbijdeboer.be waar alle landbouwers waar je rechtstreeks producten kan kopen op te vinden zijn, wordt geïntegreerd in de website lekkervanbijons.be. Op die manier is er nu één plaats om alle informatie te vinden (recepten en producten). Vandaag heeft de website lekkervanbijons.be al tot 45.000 bezoekers per dag. Afgelopen maand maart was een recordmaand, met meer dan 1 miljoen bezoekers.

koopinjebuurt.be

Dit platform van VLAIO in samenwerking met UNIZO, NSZ en VLAM, is een online verzamelplaats van websites waar je als consument lokale handelaars kan terugvinden. Bovendien zal de consument daar terugvinden hoe je een bestelling kan plaatsen (telefonisch, via e-mail of de webshop) en hoe die geleverd of opgehaald kan worden. De website zit nu in de beginfase. Binnenkort wordt aan de website ook een zoekmachine toegevoegd die in de verschillende databanken van Unizo, NSZ en de andere partners zoeken. Zo zal je als consument kunnen zoeken op type handelaar, type product, gemeente, … Elke lokale handelaar, zelfstandige, horecazaak en webshop is welkom op het platform. Uniek, en een bijzondere meerwaarde, is dat ook ondernemers zonder eigen webshop zich onmiddellijk kunnen aansluiten, om bijvoorbeeld bestellingen via mail, Facebook… op te nemen en aan huis te leveren. Neem dus zeker een kijkje op koopinjebuurt.be

webshopsvanbijons.be

Op de website www.webshopsvanbijons.be bundelt RetailDetail alle lokale webwinkels op één plek in een handig overzicht. Ze beperken zich in eerste instantie tot webshops die in België ook één of meer fysieke winkels hebben – want zij worden nu het ergst getroffen door de crisis. Bezoekers kunnen hun zoekopdracht verfijnen per sector en per regio. Lokale handelaars kunnen hun webshop makkelijk toevoegen aan de lijst, door het online formulier in te vullen. De dienst is gratis.

FOD Economie