Menu

5 tips om binnen te geraken bij Retail

Geschreven op 08 juni 2020.
Denk jij erover om de stap naar Retail te zetten om jouw product aan de consument te brengen?  Waarop nog wachten?! Heb jij al een product gemaakt dat je wil gaan verkopen en heb je vragen over waar je allemaal rekening mee moet houden bij het vermarkten. 
 
Met deze 5 tips kan je alvast aan de slag gaan. 
 
 
 
.
 
 
 1. Blijf niet op je eiland zitten: 
  ben je bezig met productontwikkeling, blijf niet in je keuken, maar verken de markt: wat ligt er al in de winkels, wat zijn de trends, vraag gratis marktstatistieken over landbouwproducten op bij VLAM. Aankopers verwachten dat je de markt kent.
   
 2. Begin klein:
  stap eerst eens binnen bij een winkel in je buurt en vraag of je daar je product mag voorstellen aan de zaakvoerder of directeur en zijn team. Dit is een minder grote stap dan direct de aankoper op het hoofdkantoor contacteren en aankopers luisteren ook naar wat de winkels vragen.
   
 3. Diversifieer:
  ben je een lokale producent, spreid binnen één stad of dorp je producten over verschillende afzetkanalen (Retail, horeca, korte keten,…) ga liever niet met dezelfde producten bij twee concurrerende winkels liggen. Als je bij een goed restaurant ligt, kan dat je ook helpen om binnen Retail binnen te komen.
   
 4. Vergroot je kansen:
  stel altijd een assortiment van producten voor, bij voorkeur een reeks van producten die bij elkaar horen. Het is voor een aankoper moeilijker om 7 producten te weigeren dan 1, aankopers willen graag zelf ook nog iets te kiezen hebben en 3 producten in het schap vallen meer op dan 1.
   
 5. Blijf bij over Retail: 
  Retail verandert best snel en aankopers verwachten dat je de actualiteiten kent. Er zijn gratis nieuwsbrieven waarop je je kunt abonneren, kijk op www.gondola.be, www.retaildetail.be en www.agf.nl.