Menu

6 strategieën om al je producten te verwerken tot een eindproduct

Geschreven op 09 oktober 2020.
Thomas Cnockaert, Stany Obin en Antoine Van den Abeele verwerken hun aardappelen tot ambachtelijke chips. Alle producten kunnen verwerken tot een eindproduct. Melanie licht je 6 strategieën toe om dit te bereiken.

In het ondernemersverhaal van Thomas Cnockaert, Stany Obin en Antoine Van den Abeele lees je hoe de drie neven hun aardappelen verwerken tot ambachtelijke chips. Een helder en gedeeld streefdoel: ‘Alle producten kunnen verwerken tot een eindproduct’. Melanie licht je 6 strategieën toe om dit te bereiken:

  • Ontbrekende kennis in huis halen en buiten je eigen sector gaan kijken;
  • Samenwerken: ieders sterke punten inzetten om samen iets te bereiken wat één persoon nooit zou kunnen;
  • Onderhouden bestaande afnemers: vergeet niet dat je een locomotief nodig hebt om je wagon vooruit te krijgen. Doorloop de stappen van het productontwikkelingsproces:
  • Zet de consument centraal. Denk dan niet aan de volgende schakel in de keten. Ga uit van de consument en denk dan via welke kanalen je die bereikt, zo bied je waarde aan alle schakels;
  • Doe marktonderzoek en ontdek opportuniteiten;
  • Bedenk een duidelijk concept, waaraan je allerlei producten kunt ophangen. Dit helpt om verschillende afzetkanalen tevreden te houden door elk hun eigen producten te bieden.

Blijf in je communicatie naar de klant altijd heel dicht bij jezelf. Iedereen houdt van verhalen, als ze maar echt zijn. Het maakt je uniek, zoals op de verpakking over je grootvader vertellen.