Menu

AHA - planten kunnen met mekaar communiceren!

Geschreven op 28 mei 2020.
Wij, mensen, worden nu al, net als deze planten, uitgedaagd om anders informatie met elkaar te gaan delen.

Weetje: "Planten kunnen niet praten zoals wij dat doen; ze hebben tenslotte geen hersenen en ook geen mond. En toch kunnen ze informatie aan elkaar doorgeven. Ze doen dat door stofjes door de lucht te verspreiden, maar ook door de grond".

Hoe zal onze samenleving er post-Corona uitzien? Het is een vraag waar iedereen mee worstelt: politici, wetenschappers... Maar ook de modale burger. Dat Corona een crisis is, is zacht uitgedrukt. Maar we mogen niet bij de pakken blijven zitten.

Her en der ontstaan verschillende platformen waar verschillende ideeën worden verzameld voor de maatschappij na Corona. De website Post-Corona Movement is daar eentje van. Het is een platform waarop mensen hun post-Coronadroom kunnen delen en helpen realiseren door onderlinge samenwerking.

Ook lokaal ontstaan een pak initiatieven. Die uiten zich in Facebook- of WhatsApp-groepjes. Dergelijke initiatieven laten burgers, net als planten, kleine stofjes verspreiden in de lucht om zo met elkaar te communiceren, samen te werken en op weg te helpen.