Menu

Al eens op date geweest met je buur?

Geschreven op 31 maart 2020.
Leer je buren na de coronacrisis beter kennen met een speeddate en bedenk samen leuke initiatieven voor je buurt!

Dorp Dynamiek, een Oost-Vlaams project, brengt kennis en expertise rond toekomstgerichte dorpen, participatie en sociale cohesie samen in de Vlaamse Ardennen en het Meetjesland. Het project inspireert, informeert, sensibiliseert en ondersteunt burgers, dorpen en gemeenten over de toekomst van hun dorp.
Na een grondige analyse door medewerkers van de provincie Oost-Vlaanderen en Landelijke Gilden, gaat het Innovatiesteunpunt aan de slag tijdens een aantal creatieve werksessies met bewoners om zo de driehoeksrelatie lokaal bestuur-middenveld-burger te versterken.

Kruishoutem is 1 van de 5 dorpen die het Innovatiesteunpunt begeleidt. De deelnemers op de werksessies zijn leden van een plaatselijke vereniging maar ook individuen zijn aanwezig. Om hen samen te laten nadenken over hun dorp, pasten we een wel zeer specifieke methodiek toe: een speeddate! De deelnemers kregen volgende opdrachten voorgeschoteld die ze samen tot een goed einde dienden te brengen, en dit op een tijdspanne van 12 minuten. Nadien schoven ze door naar een volgende plaats.

Deze stapsgewijze methodiek resulteerde in een gezellige avond vol toffe, inspirerende babbels én bovendien een resem aan creatieve ideeën voor het dorp.
De werkgroep zit ondertussen vol enthousiasme om deze in realiteit om te zetten! Of hoe face-to-face kan zorgen voor een betere verbinding en draagvlak in je dorp!


Wil je na deze coronacrisis ook eens speeddaten met je buren? Neem contact op met onze BendeMakers!