Menu

Brochure "Business Model Canvas"

Geschreven op 30 januari 2020.
Met deze brochure willen we starters een leidraad geven om de eerste stappen te zetten naar een ondernemingsplan.

Je wil voedsel produceren op een manier die duurzaam is voor jou, je klanten en je omgeving? Dan heb je waarschijnlijk al heel wat ideeën over hoe je bedrijf eruit zou kunnen zien. Met deze brochure willen we starters een leidraad geven om de eerste stappen te zetten naar een ondernemingsplan door middel van het Business Model Canvas. 

 

 

Aan de hand van het Business Model Canvas kun je beschrijven hoe je bedrijf in elkaar zit en hoe je waarde creëert, levert en behoudt. Het is opgebouwd uit 9 blokken: aanbod, klantengroepen, klantenrelaties, kanalen, inkomsten, kernactiviteiten, mensen en middelen, strategische partners en kostenstructuur. 

In elk hoofdstuk van deze brochure lichten we een blok toe en helpen je op weg om het Business Model Canvas voor jouw bedrijf in te vullen.

  • Het eerste hoofdstuk start met de beschrijving van je aanbod.
  • In de vier volgende blokken geef je invulling aan de buitenkant van je onderneming, namelijk hoe buitenstaanders jouw bedrijf kunnen zien.
  • Blokken zes tot en met acht gaan over de binnenkant van je bedrijf, over wat nodig is om tot je aanbod te komen.
  • Achteraan vind je een leeg canvas om zelf aan de slag te gaan.
  • Als extraatje geven we in hoofdstuk tien informatie over de opmaak van een financieel plan. Om tot een uitgewerkt ondernemingsplan te komen, is het essentieel om je plannen door te rekenen met de verwachte kosten en opbrengsten.

In deze brochure staan ook heel wat tips die je helpen in de uitbouw van een mooi en rendabel bedrijf

 

Download de brochure


 

De brochure werd geschreven door Nele Lauwers en Geertrui Goyens (SBB) en met ondersteuning vanuit Innovatiesteunpunt.  Deze brochure kadert in het Lionsproject – Limburgs Innovatief Agrarisch Ondernemerschap Stimuleren.