Menu

Burgerinitiatieven bieden kansen

Geschreven op 13 januari 2021.

In een ‘buurtpunt’ vind je vaak een assortiment van hoeveproducten. Ze versterken de lokale uitstraling van land- en tuinbouwers. Energiecoöperaties investeren in zonnepanelen, vervangen TL- door ledlampen … en zetten zo in op groene energieproductie én minder energiegebruik. Denk je na over zo’n investering en zoek je compagnons? Het Innovatiesteunpunt wijst je graag de weg naar een burgercoöperatie uit jouw buurt. De innovatieconsulenten dragen naast financiële middelen vaak ook kennis en expertise aan.

Overweeg ook eens om te gaan samenwerken rond het gebruik van water. Het water dat een ander te veel heeft, kan jou door droge maanden helpen. En in het kader van voedselstrategieën en klimaatneutrale steden ontstaan diverse lokale initiatieven waarin je als land- of tuinbouwer een rol kan spelen. Hou daarom je ogen en oren open. Je weet nooit wat er allemaal mogelijk is.

Overweeg eens om samen te werken rond het gebruik van water.


 

Dit artikel werd gepubliceerd in  Boer&TuinderVoor het overnemen van artikelen uit Boer&Tuinder is steeds schriftelijke toestemming van de redactie nodig. Bronvermelding is altijd verplicht.