Menu

Centen zoeken innovatieve boer

Geschreven op 17 maart 2020.
Ook dit jaar kan je bij het Innovatiesteunpunt terecht om jou te helpen bij je aanvraag voor projectsteun voor innovaties in de landbouw.

 

Heb jij een innovatief idee?  En zoek je wat extra financiële steun? 

Het innovatiesteunpunt helpt je met je dossier. Vraag ons advies of kom naar onze infomomenten. 

 

 

 

Wat is investeringssteun voor innovatie?

Het Departement Landbouw en Visserij wil innovatie in onze sector stimuleren en ondersteunen. Nieuwigheden komen vaak niet in aanmerking voor reguliere VLIF-steun. Daarom werd de maatregel 'projectsteun voor innovatieve projecten' in het leven geroepen. Via deze maatregel steunt men landbouwers die willen investeren in innovatieve zaken. Ook dit jaar maken innovatieprojecten kans op 40% investeringssteun (max. € 300 000 subsidie)! Maar haast je, je project indienen kan slechts tot 30 april.

Centen voor innovatie? Die kan ik gebruiken!

Maar hoe kom ik aan dat geld? Daarvoor kan je bij het Innovatiesteunpunt terecht! Land- en tuinbouwers helpen innoveren zit bij het Innovatiesteunpunt in ons DNA. Daarom heeft het Innovatiesteunpunt van in het begin haar schouders onder deze maatregel gezet. We hebben ondertussen al meer dan 50 projecten succesvol begeleid en konden op die manier al zo’n 5 miljoen (!) euro vrijmaken voor innovatie op Vlaamse landbouwbedrijven.

Ook jij kan beroep doen op onze expertise!

1. Toets je idee bij ons af

Komt mijn innovatie wel in aanmerking? Vraag het ons!
 

2.  Hulp nodig bij het indienproces?

Als lid van Boerenbond kan je ook voor het opstellen of nalezen van je aanvraagformulier bij ons terecht! Bekijk hier ons adviesproduct!