Menu

Centen zoeken innovatieve boeren

Geschreven op 09 maart 2021.
Via deze maatregel steunt men landbouwers die willen investeren in innovatieve zaken. Ook dit jaar maken innovatieprojecten kans op 40% investeringssteun (max. € 300 000 subsidie)!

Wat is investeringssteun voor innovatie?

Het Departement Landbouw en Visserij wil innovatie in onze sector stimuleren en ondersteunen. Nieuwigheden kwamen vaak niet in aanmerking voor VLIF-steun. Daarom werd de maatregel 'projectsteun voor innovatieve projecten' in het leven geroepen. Via deze maatregel steunt men landbouwers die willen investeren in innovatieve zaken. Ook dit jaar maken innovatieprojecten kans op 40% investeringssteun (max. € 300 000 subsidie)! Maar haast je, je project indienen kan slechts tot 30 april.

Centen voor innovatie? Die kan ik gebruiken!

Maar hoe kom ik aan dat geld? Daarvoor kan je bij het Innovatiesteunpunt terecht! Land- en tuinbouwers helpen innoveren zit bij het Innovatiesteunpunt in ons DNA. Daarom heeft het Innovatiesteunpunt van in het begin haar schouders onder deze maatregel gezet. We hebben ondertussen al meer dan 70 projecten succesvol begeleid en konden op die manier al zo’n 7,3 miljoen (!) euro vrijmaken voor innovatie op Vlaamse landbouwbedrijven.

Ook jij kan beroep doen op onze expertise!

  1. Herbekijk onze webinars
    Zoals steeds kon je ook dit jaar opnieuw bij ons terecht voor infomomenten rond deze Innovatiesteun. Er werden eind maart twee webinars georganiseerd: tijdens de eerste sessie maakten we je wegwijs in deze maatregel: wie, hoe, wat, hoeveel... Tijdens de tweede webinar bekeken we samen het aanvraagformulier waardoor je zelf goed voorbereid een steunaanvraag kan indienen. Wil je deze webinars herbekijken? Doe dan hier een aanvraag.
  2. Toets je idee bij ons af
    "Is die steun iets voor mij?" "Komt mijn innovatie wel in aanmerking?" Vraag het ons!
  3. Hulp nodig bij het indienproces?
    Niemand heeft meer ervaring met het indienen van Innovatieprojecten dan wij. Als lid van Boerenbond kan je beroep doen op onze ervaring: we lezen je dossier na en zetten de puntjes op de i, of we schrijven het dossier voor jou van a tot z! Bekijk hier ons adviesproduct!

Philippe Van Haelst uit Meerdonk is perenteler. Hij heeft een boormachine gebouwd om onbemand en via een GPS een boomgaard aan te leggen. Dankzij de begeleiding van innovatieconsulent Hanne Leirs kon hij zijn dossier voor 'Projectsteun voor innovatie' succesvol indienen!