Menu

Creatief met reststromen binnen de Korte Keten? Doe mee aan de Korte Keten Award!

Geschreven op 21 juni 2020.
Ben jij een Korte Ketenproducent en doe je op een innovatieve manier aan productontwikkeling met je reststroom? Doe mee en win € 5000 en een begeleidingstraject!

Als Korte Ketenproducent wordt het steeds belangrijker om in te zien dat voedselverliezen een opportuniteit en geen last zijn. Om dit idee te stimuleren, organiseren het Innovatiesteunpunt en Steunpunt Korte Keten in opdracht van FOD Economie de Korte Keten Award.

In deze wedstrijd gaan we op zoek naar Korte Ketenproducenten die op een innovatieve manier aan productontwikkeling doen om hun reststromen, tweede keuze productie en/of verliezen te beperken, verpakking te verminderen of milieuvriendelijker te maken, circulair omspringen met hun afvalstromen... We gaan op zoek binnen 4 sectoren: fruit, groenten, melk- en vleesvee.

Korte Keten Award

Ben jij een Korte Ketenproducent en heb je een idee om op een innovatieve manier om te gaan met jouw reststroom? Doe je dat binnen de sectoren fruit, groenten, melk- en/of vleesvee? Dan ben jij de ideale kandidaat voor onze Award! Je kan je idee hier indienen tot en met 22 juni 2020 (23u59). Hierna kiezen we de 3 beste ideeën die we belonen met € 5000 én een begeleidingstraject o.l.v. het Innovatiesteunpunt.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Patrick Pasgang.


Je kan het wedstrijdreglement hier nalezen.

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door het Innovatiesteunpunt en Steunpunt Korte Keten in opdracht van FOD Economie.