Menu

De warmste zomer in Kruishoutem

Geschreven op 23 juni 2020.
Corona... De één noemt het een crisis, de ander een sociale dooddoener. En toch kan het ook als een opportuniteit bekeken worden!
Nog nooit eerder waren mensen zó aangewezen op hun lokale omgeving als tijdens de Coronaperiode. En dat besefte ook de werkgroep van Dorp Dynamiek Kruishoutem!
 
Vlak voor de lockdown werd uitgeroepen, hadden ze plannen klaar om van het Nieuwplein aan de Mastbloem een evenementenplein te maken mét leuke activiteiten gedurende de zomer. Ze zagen in het nieuw aangelegde plein méér dan een parking. Het plein kon een plek zijn voor fysieke ontmoeting! En laat dat nu net iets zijn dat de afgelopen maanden niet kon.
 
Inventief en ambitieus als ze zijn, gooiden de bewoners van de werkgroep het over een andere boeg. In samenspraak met het gemeentebestuur en de betrokken ambtenaar, werd het idee omgegooid tot een coronaproof versie. Op het plein prijkt sinds 20 juni een pop-up petanqueplein mét zitelementen. Alles is dus aanwezig in het dorp om er de warmste zomer van te maken!