Menu

Digitaal eindcongres Food from Food

Geschreven op 24 september 2020.
Op dinsdag 22 september vond het eindcongres van Food from Food online plaats. In totaal heeft Food from Food meer dan 200 bedrijven gesproken om samen voedselverspilling tegen te gaan, waarvan met 37 bedrijven samengewerkt en 25 projecten uitgevoerd.

Marie Demarcke (Flanders' FOOD) en Toine Hultermans (Food Tech Brainport) trapten af met een presentatie over wat we de afgelopen jaren gedaan hebben. Na vier jaar kan de balans worden opgemaakt, welke projecten hebben iets gehad aan Food from Food en welke trends zetten zich door de komende jaren? 

Technologie is vaak de verbinding tussen vraag en aanbod. In Food from Food werd met succes geëxperimenteerd met enkele innovatieve technologieën. Nathalie Bernaert van Food Pilot - ILVO kwam iets vertellen over het testcentrum en hoe zij te werk gingen binnen Food from Food. Ook gingen wij langs bij Friso van Assema van Bodec. Hij vertelde meer over de technologie voor fermenteren. 

In totaal heeft Food from Food meer dan 200 bedrijven gesproken om samen voedselverspilling tegen te gaan, waarvan met 37 bedrijven samengewerkt en 25 projecten uitgevoerd. Het project wordt afgerond, maar dat betekent niet dat we niet meer samen voedselverspilling tegen kunnen gaan.

Het Innovatiesteunpunt was partner in dit project en begeleidde diverse Vlaamse landbouwers die aan hun reststroom een meerwaarde wilden geven. Mocht je nog nieuwe ideeën hebben of kansen zien, neem dan zeker contact op!