Menu

Digitale dynamiek in Kluizen

Geschreven op 22 juni 2020.
Het project Dorp Dynamiek zet zijn dorpentour verder en kwam begin dit jaar aan in Kluizen. De inwoners kregen er de kans om onder begeleiding van het Innovatiesteunpunt en Landelijke Gilden aan hun dorp te werken.

Tijdens de eerste werksessies werd een duidelijke scan gemaakt van het dorp en werden al eerste droombeelden in kaart gebracht.

Net toen we met de praktische en concrete uitwerking zouden startten, gooide Corona roet in het eten. Wegens de coronamaatregelen wordt het traject nu grotendeels digitaal verder gevoerd. Het is een creatieve zoektocht waarbij de Facebookgroep Dorp Dynamiek Kluizen de spil vormt.

De inwoners zetten in op de versterking van ontmoetingskansen en ontmoetingsinfrastructuur in het dorp, verkeersveiligheid in het dorp, historiek van het dorp en een betere bekendmaking en afstemming van het activiteitenaanbod. Als quickwin dromen ze van een invulling van de pastorijtuin. De inrichting van dit stukje openbaar groen in het dorp kan een start vormen voor locatie waar andere acties kunnen uitgevoerd worden in de toekomst!