Menu

Duurzaam businessmodel

Geschreven op 21 september 2021.
Vandaag zien we dat de keuze om af te bouwen in melkproductie en in te zetten op korte keten en toerisme wel degelijk een duurzaam businessmodel kan zijn.

Ik ken Marc sinds 2015 en herinner met nog goed dat hij me belde vanuit het ziekenhuis om zijn ideaal af te toetsen. Enkele weken later zaten we samen en ontstond een vijfjarenplan dat toen door velen als dromerig werd aanzien. 

Vandaag zien we dat de keuze om af te bouwen in melkproductie en in te zetten op korte keten en toerisme wel degelijk een duurzaam businessmodel kan zijn. Uiteraard was meermaals bijsturen noodzakelijk. Maar Marc is een gedreven ondernemer en hij weet dat je dit niet alleen aan kan. Waar mogelijk laat hij zich bijstaan, zoekt hulp, praat met collega's en gaat ook samenwerkingen niet uit de weg. 

Familiale groeipijnen werden professioneel ondersteund via het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging. Vanuit het Innovatiesteunpunt bespreken we op geregelde basis zijn plannen, bekijken de opties en gaan mee op zoek naar oplossingen. 

Voor de A2A2-operationele groep hebben we geholpen bij de indiening en zijn we coördinator. De resultaten zijn immers ook belangrijk voor anderen in de sector. We raden iedere ondernemer aan om vooraf zijn plannen te bespreken met zijn consulent om zo problemen en opportuniteiten te spotten en met de juiste begeleiding van start te gaan. 

 

>> Lees het ondernemersverhaal van Marc De Boey