Menu

Extra tijd voor realisatie hernieuwbare energie projecten met overheidssteun

Geschreven op 15 april 2020.

Om de energietransitie in deze coronatijden niet in gevaar te brengen, gaat de Vlaamse regering investeerders die omwille van overheidssteun hun installatie in 2020 of 2021 in dienst moesten nemen meer tijd geven om hun projecten tot een goed einde te brengen.

 

 

 

 

Minister van Energie Zuhal Demir liet in een persbericht weten dat de einddatum voor de indienstname van investeringen in WKK op basis van certificaten, maar ook de einddatum voor de indienstname van investeringen in kleine en middelgrote windturbines en groene warmte op basis van investeringssteun met 120 dagen wordt verlengd. Deze verlenging zal voor nagenoeg alle projecten automatisch gebeuren.

Jouw bedrijfsenergie verder optimaliseren? 

Energie is voor elk land- of tuinbouwbedrijf een belangrijk werkmiddel én een hoge kost. Een betrouwbare, betaalbare energiehuishouding is dus een must. Laurens Vandelannoote, Marleen Gysen en Tom Schaeken komen als innovatieconsulent energie dagelijks in contact met land- en tuinbouwbedrijven en hun energievraagstukken. Vandaag zetten zij je in 6 eenvoudige stappen op weg naar een efficiënte energiehuishouding voor jouw bedrijf:

  1. Ken je bedrijf
  2. Je energiefactuur 
  3. Energie besparen
  4. Energie produceren
  5. Slim gebruiken
  6. Samenwerken

Dit webinar is een organisatie van Boerenbond i.s.m. het Innovatiesteunpunt. Wil je dit webinar graag volgen? Zorg dat je lid bent van Boerenbond en schrijf je snel in!