Menu

FarmCafe Live: inspireren, informeren, connecteren

Geschreven op 14 januari 2020.
Interesse om jouw producten via de (ver)korte keten aan de man de brengen of om in de (ver)korte keten een rol te spelen?

Met andere boeren een lokale markt opstarten, van jouw eigen fruit confituur maken en die in een hoevewinkel verkopen, jouw eigen webwinkel opstarten, zelf je kruidenthee-assortiment ontwikkelen of voedsel produceren in de stad, … Er bestaan heel verschillende manieren om als ondernemer een verdienmodel te maken rond voedsel.

 

Laat je tijdens één of meer sessies van FarmCafe live inspireren door een ondernemer met een rechtstreekse link in lokale voedselproductie, -verwerking en -vermarkting. Je krijgt er ook de kans tussen pot en pint te connecteren met collega-landbouwers en landbouwers in spe. Met jouw vragen kan je bovendien terecht bij de experts van de partners.

 

FarmCafe Live over nieuwe verdienmodellen

Op het digitale platform FarmCafe inspireren we jou vanuit de verschillende partners over onder meer korte keten. Dit concept trekken we nu voor het tweede jaar op rij door naar een fysiek gebeuren: FarmCafe Live.

Dit biedt jou het voordeel dat een ondernemer met een rechtstreekse link naar lokale voedselproductie jou ter plaatse kan inspireren én je er heel wat experts en collega-landbouwers met dezelfde ideeën kan ontmoeten om er tussen pot en pint van gedachten te wisselen.

 

Waar en wanneer

 • 5 maart 2020 om 10 uur. Over coöperatief ondernemen en boslandbouw.
  Locatie: RICO lab, Cogelsplein 26 in Deurne.
  Inspiratie door Lieven Bauwens van Pomona cv, een coöperatief boslandbouwbedrijf in Verrebroek. En door Vera Verhaert van RICO, een coöperatieve buurtwinkel waar ze bovendien werk maken van Lokaal, Afvalarm en Biologisch, kortweg LAB.
 • 10 maart 2020 om 19 uur. Over communiceren over hoevevlees.
  Locatie: Trezemieke, Goorstraat 35 in Retie.
  Als vleesveehouder in de Korte Keten heb je een persoonlijk verhaal te vertellen. Wie communiceert met een breed publiek, ziet de perceptie en verwachtingen rond zijn producten veranderen.Hoe kan je als ondernemer ook kritische stemmen beter begrijpen en je eigen, constructief verhaal aanhouden? Rond deze vragen wisselen we ervaringen uit en gaan we in gesprek met twee ervaringsdeskundigen.
 • 12 maart 2020 om 17 uur. Over hoe je je onderscheidt van het gangbare circuit.
  Locatie: Deschildre Streekproducten , Maritiem plein 2 in Oostende.
  Inspiratie door ambachtelijk charcuterie-producent Karel Deschildre en varkenshouder Christophe Decaigny. Zij tonen hoe hun samenwerking hun individueel bedrijfsverhaal versterkt. Elk afzonderlijk op zoek naar een onderscheidende productie met unieke producten als output, vonden én versterken ze elkaar. Naast de getuigenis is er ook een proeverij.

Wat mag je verwachten?

Inspireren! Ondernemers brengen hun verhaal: hoe is hun idee gestart? Hoe hebben ze het ontwikkeld? Welke hindernissen hebben ze moeten nemen? Hoe zien ze de toekomst?

Informeren! Geen lange presentaties: de organiserende partners informeren jullie elk op twee minuten voor welke diensten je bij hen terecht kan.

Connecteren! Waar zijn andere ondernemers mee bezig? Zijn er misschien raakvlakken? Een coöperatie: hoe werkt dat? Crowdfunding: ook voor jouw project? Hoe zit dat nu juist fiscaal? Mag ik mijn eigen frigo gebruiken om de producten die ik ga verkopen koel te leggen? Heeft er nog iemand ideeën rond het vermarkten van honing? …

 

Laat je helpen door de verschillende experts die aanwezig zijn

Deze partners zullen er voor jou zijn:

 • Boerenbond
 • Steunpunt Korte Keten
 • Cera
 • SBB
 • Innovatiesteunpunt
 • KBC

We willen er samen een aangenaam, spontaan en leerrijk moment van maken!

Inschrijven

Deelname is gratis maar gelieve je om praktische redenen 2 weken voor de gewenste sessie in te schrijven via deze link.

Hopelijk tot dan!