Menu

Food Heroes aan het woord in Green Trip Campaign

Geschreven op 30 november 2020.

De Green Trip campaign is een actie van de Europese commissie om voedselverspilling onder de aandacht te brengen. Hiervoor schakelden ze blogger & influencer 'Laurafromthedesert' in. Zij ging een hele week lang op haar Instagrampagina op zoek naar alternatieven voor voedselverspilling.

 

 

 

Op deze manier kwam Laura bij Melanie van Raaij terecht. Melanie is innovatieconsulent 'strategie, afzet en productontwikkeling' bij het Innovatiesteunpunt. Zij begeleidde binnen het Interreg NWE project 'Food Heroes' o.a. enkele landbouwers en bracht hen in contact met designers om zo een nieuw product te creëren van voedsel dat o.a. niet voldoet aan voorwaarden voor verkoop of dergelijke.

Waar Food Heroes over gaat en wat er precies gedaan werd in het project, legt Melanie uit in 3 filmpjes:

 

Wil je Melanie graag live aan het werk horen of wil je meer weten over voedselverspilling? Op 8 en 9 december organiseren Food Heroes, Foodwin en het Vlaams Ketenplatform Voedselverlies 'Digital Food Waste Fest'. Het is een digitaal event met keynotes van onder andere Tristam Stuart, Carolyn Steel en Tom Suykerbuyk, een live interview met Victor Dries (kabinetsmedewerker van Vlaams Minister voor Omgeving Zuhal Demir) én een sofa discussie met Colruyt, Naomi Smith (enVie), REO-veiling en Melanie van Raaij (innovatieconsulent en deel van het Food Heroes team). Op dag 2 kan je deelnemen aan maar liefst 7 online workshops. Op beide dagen kan je je netwerk uitbouwen door anderen te leren kennen in de company booths. Inschrijven is nog steeds mogelijk en kan hier.