Menu

Ga met het Innovatiesteunpunt op zoek naar ECCO-inspiratie

Geschreven op 25 oktober 2018.
Een lokale energiecoöperatie opzetten, ook jij en je buren kunnen het! Meer, betaalbare, duurzame energie voor iedereen! Europa daagt ons uit om deze doelstelling waar te maken.

Het opstarten van een energiecoöperatie om in lokale energiebehoefte te voorzien is niet voor de hand liggend en zelden eenvoudig! Doe mee met ECCO! Ga met het Innovatiesteunpunt mee naar de ‘Lokale energie Versnellingsdagen’ in Lochem (Nederland) op 13 en 14 november 2018.

Tijdens deze internationale bijeenkomst wil het project ECCO jou op weg helpen en in contact brengen met coöperaties die al actief zijn in Noord-West Europa. Zij delen hun ervaring, kennis en business cases met jou en je partners. Neem deel aan deze internationale bijeenkomst en draag actief bij aan workshops, masterclasses, excursies en debatten rond lokale energiecoöperaties.

Organisator LochemEnergie verwacht zowel lokale initiatiefnemers, boeren en burgers, ondernemers, beleidsmakers, vertegenwoordigers van kenniscentra als koepelorganisaties die de energietransitie in de eigen regio op gang willen trekken. Er ligt een intensief programma voor je klaar dat focust op de uitwisseling van praktische kennis en ervaring tussen initiatiefnemers van energiecoöperaties. Ook de vorming en organisatie van nieuwe samenwerkingsverbanden krijgt de nodige aandacht.

Lees hier alles over dit evenement in Lochem en ontdek waarover de workshops zullen gaan.

Inschrijven doe je via dit formulier.