Menu

Gezien in Nederland: aspergetelers en horeca slaan de handen in elkaar

Geschreven op 08 april 2020.
Neem een kijkje op aspergesvandeteler.nl!

Aspergetelers en horeca in Nederland slaan de handen in elkaar en introduceren aspergesvandeteler.nl om de verse oogst van asperges niet verloren te laten gaan.

 

 

 

 

Het aspergeseizoen valt precies samen met de maatregelen tegen het coronavirus. Restaurants en eetcafés hebben noodgedwongen de deuren moeten sluiten, waardoor ook aspergetelers ineens met bijna de helft van hun oogst blijven zitten.

De Nederlandse horeca-ondernemers bleven niet bij de pakken zitten. Terwijl ze zelf geen gasten meer kunnen ontvangen, startten ze initiatieven om de mooie, verse asperges alsnog bij de mensen thuis op tafel te krijgen. De één bouwt het restaurant om tot een heuse aspergewinkel – inclusief wijn, verse eieren en ambachtelijke ham – terwijl de ander aspergemenu’s aan huis levert.

Door de handen in elkaar te slaan proberen telers en horeca-ondernemers de schade door de coronacrisis te beperken en vooral de (h)eerlijke verse asperges niet verloren te laten gaan.

Meer dan vijftig restaurants, eetcafés, cateraars en telers door het hele land hebben zich aangemeld.

>> Laat je inspireren en neem zeker eens een kijkje