Menu

Gezocht: klimaatboeren

Geschreven op 19 augustus 2020.
Ben jij varkenshouder of akkerbouwer met aardappelen? Wil jij inzicht krijgen in jouw impact op het klimaat en te weten komen wat je kan veranderen en wat dat betekent voor je economische balans? Dan is dit je kans!

Klimrek is een VLAIO-landbouwtraject dat opgestart is in september 2019. In dit project werken ILVO, Innovatiesteunpunt en VITO vier jaar lang samen aan een klimaattraject voor melkveehouders, varkenshouders, en akkerbouwers met aardappelen in het teeltplan. Hiervoor gaat een klimaatconsulent 'de boer op' met een gerichte klimaatscan en klimaatkoers om de landbouwers te ondersteunen bij het overstappen naar een meer klimaatvriendelijke en klimaatrobuuste bedrijfsvoering waarbij het gemak voor de landbouwer en de economische haalbaarheid ook in rekening worden gebracht.

Tijdens het eerste projectjaar heeft Klimrek zich gefocust op het klimaattraject voor melkvee. Binnenkort starten we echter ook het traject voor akkerbouw met aardappelen in het teeltplan op. We hebben al enkele stakeholders die input zullen geven tijdens de co-creatiesessies, maar er is zeker nog ruimte voor extra (praktijk)kennis! Ben jij een akkerbouwer-aardappelteler of ligt je expertise in deze deelsector en wil je betrokken worden bij de ontwikkeling van het Klimaattraject? Laat het ons weten!
 

>> Maak kennis met de klimaatboeren melkvee

>> Doe mee en word klimaatboer

>> Lees alles over het project