Menu

Groenten voor huid en haar

Geschreven op 18 juni 2020.
Gezien in Oostenrijk! Zie jij ook extra kansen om je producten te verkopen buiten de meer conventionele markten van voedsel en diervoeder? Neem contact met ons op!

Hands on Veggies is opgericht door Nicole en Lisa. Zij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve, natuurlijke, cosmetische concepten. Ze transformeren groenten zoals wortelen, boerenkool, artisjokken, venkel of pepers in fermenten, plantaardige oliën, extracten of enzymen.

Er is een groeiende markt voor biologische cosmetica en milieuvriendelijke producten. De producten zijn het resultaat van intern onderzoek en laten zien dat het mogelijk is om duurzame producten en modern design te combineren met creativiteit en inzet. Nicole en Lisa willen het gebruik van synthetische conserveringsmiddelen vermijden. De waardeketen is gebaseerd op gecertificeerde biologische landbouwproducten, wat een hoger inkomen creëert in vergelijking met conventioneel geteelde landbouwproducten. Biologische boeren hebben de mogelijkheid om hun producten te verkopen buiten de meer conventionele markten van voedsel en diervoeder.

Hands on Veggies heeft een nieuw type natuurlijke conservering ontwikkeld voor natuurlijke cosmetische producten. Zo bieden pepers, pompoenen of kokosnoten gefermenteerd met melkzuur micro-organismen uitstekende eigenschappen voor cosmetische toepassingen. Andere plantaardige stoffen zoals antimicrobieel hop-extract hebben ook een conserverende werking in de formuleringen.

Hands on Veggies is puur plantaardig, net als de verpakking. De tubes, gemaakt van biobased plastic uit suikerriet, zijn volledig recycleerbaar. De hogere productiekosten als gevolg van de biotechnologische verwerking van de productcomponenten en de innovatieve verpakking worden gecompenseerd door een evenredige prijs voor dit marktsegment.

>> Lees meer over dit praktijkvoorbeeld

Zie jij ook kansen voor landbouw?

Heb jij reststromen, of denk je aan een nieuwe teelt? Denk jij aan een mogelijke oplossingen om je grondstoffen op te waarderen? Neem gerust contact met ons om je idee af te toetsen.