Menu

Hoogtechnologische oplossingen: de mogelijkheden spreken tot de verbeelding

Geschreven op 13 januari 2021.

Artificiële intelligentie (AI) wint de laatste jaren enorm aan populariteit omdat het bereikbaarder is dan ooit. De toepassingen die ontwikkeld worden en die gebruik maken van deze technologie kennen een exponentiële groei.

Vaak denkt men aan enorm complexe toepassingen in de wetenschap of aan robots. Maar AI is veel dichterbij dan wij denken: gaande van chatrobots in webshops tot bepaalde functies op onze smartphone die ervoor zorgen dat we bijvoorbeeld gemakkelijk foto’s terugvinden op basis van hetgeen er op de foto staat. Google Lens kan onder meer visitekaartjes herkennen en de contactgegevens aan je adresboek toevoegen.

Deze technologie biedt enorme kansen, ook voor land- en tuinbouw: taken vereenvoudigen en automatiseren, maar ook beslissingen nemen op basis van de verzamelde data. De keerzijde is dat we steeds meer data delen. Let altijd goed op wie de eigenaar is van deze data en met wie je deze deelt. Geef je kostbare data niet zomaar uit handen!

 


Dit artikel werd gepubliceerd in  Boer&TuinderVoor het overnemen van artikelen uit Boer&Tuinder is steeds schriftelijke toestemming van de redactie nodig. Bronvermelding is altijd verplicht.