Menu

Houseparty: 5 tips voor een online feestje in huis!

Geschreven op 30 maart 2020.
We zitten met z’n allen noodgedwongen binnen. Ons sociaal leven valt stil. Na een dagje telewerken of lesgeven aan je kinderen thuis heb je er misschien meer nood aan!

De app Houseparty zorgt er voor dat we niet compleet afgesloten worden. Een mini-thuisfeestje organiseren, dat kan!

Hoe werkt houseparty?

Houseparty is een app waarmee je makkelijk in groep kan bellen. Dat kan met maximum 8 personen, dus meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld WhatsApp of Facetime. Ideaal als je met je vrienden of je volledige gezin even wil bijpraten! Maak een gesprek aan in de digitale kamer en bel met één of meerdere vrienden. En is het apero-time? Neem dan allemaal iets lekkers om te drinken en doe een digitale tsjing!

Ook berichtjes sturen of een facemail sturen kan. Een face-watte? Een facemail is een korte videoboodschap die de ontvanger later kan terug bekijken. Ideaal om tegen je kameraad een goede mop te vertellen tijdens jouw werkpauze, een peptalk aan je buur die in een cruciale sector werkt of een leuke, hartverwarmende boodschap die je kinderen vertellen aan hun klasgenootjes!

Maar Houseparty zou geen mini-party zijn als je enkel kan bellen of berichtjes sturen.
Je kan er ook digitale spelletjes mee spelen! Op dit moment kan je kiezen uit een 4-tal spelletjes:

  • Heads-up: Je hebt het vast en zeker al eens gespeeld: je vrienden plakken een naam op je voorhoofd en je moet dit raden! Bij Heads-up of Wie Ben Ik doe je dit ook, maar dan van op afstand
  • Trivia: Test je kennis! Deze quiz zorgt er voor dat je algemene kennis getest wordt én verbeterd wordt!
  • Chips and Guac: Hier zoek je de juiste combinatie tussen de verschillende onderwerpen. En dat onder tijdsdruk!
  • Quick Draw: Of beter gekend als pictionary. Je tekent het woord dat je te zien krijgt en je teamgenoten moeten dat zo snel mogelijk raden. Diegenen die het meeste gerade tekeningen heeft gemaakt, wint!

Dus heb je nood aan meer sociaal contact, download snel de app in je playstore of app store.