Menu

#IC2020: De machineringen brengen hun wensen in kaart

Geschreven op 29 oktober 2020.
Machinering Lokeren CV en Machinecoöperatie Agropolis CV wonnen de Innovatiecampagne 2020 en worden een jaar lang begeleid. Ontdek snel waar ze zitten in hun innovatietraject.

Eind augustus 2020 trokken innovatieconsulent Anne-Marie en de Stijn, de coördinator van het Innovatiesteunpunt, naar Kinrooi om de mensen achter beide coöperatieve machineringente leren kennen en de eerste stappen in de ontwikkeling van het registratie- en reservatie/gebruiksysteem te bepalen. We zagen hoe onefficiënt het registreren en de facturatie nu gebeurt. Samen met Anne-Marie en Stijn, bepaalden de trekkers van beide machineringen de volgende stappen in het innovatietraject. Momenteel worden offertes opgevraagd bij mogelijke leveranciers van een digitaal reservatie- en registratiesysteemsysteem. 

Wordt vervolgd.

 

Wist je trouwens dat de samenwerking tussen de Machinering in Lokeren en deze in Kinrooi ontstaan is door toedoen van KBC?

KBC is voortdurend op zoek naar nieuwe initiatieven die mensen en bedrijven ‘ontzorgen’. Kijk maar naar wat de KBC app allemaal kan naast de klassieke overschrijvingen. Zo speelde KBC in 2019 in dit project een rol in de zoektocht naar een haalbaar systeem dat hielp bij de digitalisatie van de registratie van het gebruik van de gemeenschappelijke machines.

 

KBC bracht ook, samen met het Innovatiesteunpunt, beide machineringen bij elkaar vanuit het volle geloof dat je met twee sterker staat dan alleen. Dit alles was de aanzet voor beide machineringen om mee te doen aan de innovatiecampagne 2020 én om een aanvraag in te dienen voor VLIF-steun voor innovatie. 2 belangrijke springplanken.

 

Ook Cera speelt een belangrijke rol in dit traject

 

Met twee sta je sterker dan alleen, dat is ook de reden waarom Cera een project financiert binnen het Innovatiesteunpunt:

  • Coöperatie voor innovatie: door samenwerken kan je een innovatie makkelijker uitrollen.
  • Innovatie voor coöperaties: bestaande coöperaties stimuleren om te innoveren.

De begeleiding van deze laureaten van de Innovatiecampagne valt binnen deze projectwerking.