Menu

#IC2020: de zoektocht naar de juiste leverancier voor het reservatie- en registratiesysteem is gestart

Geschreven op 07 december 2020.
Nadat de wensen van beide machineringen duidelijk gedefinieerd werden, gingen onze innovatieconsulenten Stijn en Anne-Marie op zoek naar geschikte leveranciers voor het reservatie- en registratiesysteem.

Stijn maakte samen met de verantwoordelijken van de machineringen, Andy Van Rossem (Lokeren) en Wim Rutten (Kinrooi), een aanbesteding op. Hierop reageerden verschillende leveranciers. Alle kandidaten worden nu grondig gescreend en besproken. Samenwerken heeft in dit geval een duidelijk voordeel, zo kunnen de ontwikkelingskosten alvast gedeeld worden. 

Samenwerking loont

Beide machineringen hebben elkaar in het verleden dankzij KBC gevonden in hun zoektocht naar een haalbaar systeem voor digitaisatie van de registratie van het gebruik van de gemeenschappelijke machines. KBC is immers voortdurend op zoek naar nieuwe initiatieven die mensen en bedrijven ‘ontzorgen’. Kijk maar naar wat de KBC app allemaal kan naast de klassieke overschrijvingen. Zo speelde KBC in dit project een rol in hun zoektocht naar een haalbaar systeem. KBC bracht beide machineringen bij elkaar vanuit het volle geloof dat je met 2 sterker staat dan alleen.

Met 2 sta je sterker dan alleen, dat  is ook de reden waarom Cera een project financiert binnen het Innovatiesteunpunt: Coöperatie voor innovatie (door samenwerken kan je een innovatie makkelijker uitrollen) en innovatie voor coöperaties (bestaande coöperaties stimuleren om te innoveren). De begeleiding van deze laureaten van de Innovatiecampagne is mogelijk dankzij dit project. 

Dit alles was de aanzet voor beide machineringen om mee te doen aan de innovatiecampagne 2020  én om een aanvraag in te dienen voor VLIF-steun voor innovatie. 2 belangrijke springplanken.