Menu

Informatie is essentieel in de bereidheid van de consument om insecten te eten

Geschreven op 21 december 2020.
Welke factoren zijn van invloed op de bereidheid van consumenten om insecten te eten?

Fontys Hogescholen, een partner van het consortium van ValuSect deed onderzoek bij meer dan 200 Duitse en Nederlandse universiteitsstudenten. In het algemeen werden insecten gemakkelijker als dierenvoer geaccepteerd dan als menselijke voeding. 84% van de studenten stemde ermee in om insecten als dierenvoeder te gebruiken, terwijl slechts 48% van de studenten bereid was insecten op te nemen in menselijke voeding.

Met betrekking tot insecten als voedsel, ontdekte Fontys dat de acceptatie van de studenten lijkt te worden bepaald door:

  • het visuele aspect van het insect
  • hun kennis over de mogelijke voordelen ervan.

Als conclusie benadrukt de studie de noodzaak om consumenten te informeren en voor te lichten over de milieu- en gezondheidsvoordelen van het eten van insecten.

Dezelfde enquête zal later in Zwitserland worden uitgevoerd om de resultaten te vergelijken.

>> Lees meer over het onderzoek