Menu

Inspiratiedag Dorpenbeleid - Denk Doe Dorp

Geschreven op 16 mei 2019.
Denk Doe Dorp, een inspiratieboek voor dorpenbeleid in Vlaanderen, werd op 13 mei voorgesteld aan het grote publiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

In aanwezigheid van de Vlaamse minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw, gedelegeerd-bestuurder van de VLM, Toon Denys en voorzitter Landelijke Gilden, Sonja De Becker maakte het grote publiek kennis met Denk Doe Dorp.

Het boek dient als inspiratie voor dorpenbeleid in Vlaanderen. Het bevat onder andere wetenschappelijke inzichten, tal van praktijkvoorbeelden en tips van experten. Deze bieden de lokale beleidsmakers en belangenorganisaties heel wat handvaten om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Denk Doe Dorp

Denk Doe Dorp is uitgebracht door Landelijke Gilden en VLM in samenwerking met het Innovatiesteunpunt. De bedoeling is vooral mensen zelf aan de slag te krijgen. Het boek gaat in op de synergie tussen de mensen die er wonen, de ruimtes die er zijn en de voorzieningen waarvan inwoners gebruik maken. Dit zijn ook de drie thema's die in het boek voorkomen: mens, ruimte en voorzieningen.

 

Lanceermoment

Op het lanceermoment op maandag 13 mei in Lamot, Mechelen, konden deelnemers drie leerrijke workshops, lezingen of ervaringsverhalen volgen. Verschillende sprekers die met dorpenbeleid bezig zijn, gaven deze sessies.

125 personen namen deel aan deze Denk Doe Dorp-dag. Alle deelnemers mochten na afloop een boek mee naar huis nemen. Daarnaast kreeg ieder gemeentebestuur twee exemplaren toegestuurd. We willen hiermee alvast alle Vlaamse gemeenten betrekken in deze thematiek.

Vanuit het Innovatiesteunpunt zetten wij mee participatieprocessen op om zo mee een dorpsdynamiek en dorpsvisie van onderuit vorm te geven.

________________________________________________________________________________________

Wil je graag aan de slag in jouw dorp en ben je geïnteresseerd in het boek? Hier kan je Denk Doe Dorp bestellen.
Wil je graag meer informatie over Denk Doe Dorp? Of heb je een concreet idee voor jouw dorp? Contacteer dan één van onze bendeMakers!