Menu

Inspiratietour Nederland en Duitsland 'Nieuwe dorpswinkels'

Geschreven op 12 augustus 2019.
Ga op dinsdag 12 en woensdag 13 november mee op inspiratietour door Nederland en Duitsland en bezoek 'nieuwe dorpswinkels'.

 

Dorpswinkels in Vlaanderen staan onder druk. Dit heeft gevolgen voor de leefbaarheid en veerkracht van het dorp. Door de term 'dorpswinkel' een nieuwe, innovatieve invulling te geven, krijgen we een nieuw businessmodel dat voor alle betrokken partijen (plattelandsondernemer, inwoners en beleidsmakers) een win-win situatie kan opleveren.

 

Ontdek de realisaties in onze buurlanden

Tijdens een 2-daagse prospectiereis bezoeken we realisaties in Nederland en Duitsland en spreken er met de initiatiefnemers. Zo ontdekken we mogelijke succesfactoren en problemen. We zullen zien hoe de combinatie van sociale, maatschappelijke en commerciële functies onder één dak een sleutel tot succes kan zijn. We willen samen inspiratie opdoen, nieuwe ideeën uitwerken en flankerende activiteiten ontwikkelen. Op de bus zijn een aantal experten aan boord die onderweg, tijdens individuele sessies mogelijke concepten kunnen begeleiden en/of mee vorm kunnen geven.

Ben je een ondernemer op het platteland, landbouwer of beleidsmaker uit de provincie Antwerpen? En wil je werken aan een dorpspunt of lokale winkel in je dorp?  Schrijf je dan nu in!

 

Programma onder voorbehoud

Dinsdag 12 november

- Bezoek 'Spar Sterksel' (NL)

- Workshops tijdens de busreis

- Bezoek 'SPESSARTregional' (DE)

- Overnachting

Woensdag 13 november

- Bezoek twee dorpswinkels in regio Spessart (DE)

- Individueel advies & begeleiding tijdens de busreis

- Bezoek 'Dorv-model' regio Aken (DE)

Deze realisatie wordt mogelijk gemaakt met de steun van 'Subsidiekorf Platteland 2019' van de provincie Antwerpen.