Menu

Kom kijken, leren, innoveren en kennismaken met onze ambassadeurs!

Geschreven op 29 januari 2020.
Heb je een idee of moet je innoveren? Het Innovatiesteunpunt geeft jou een duwtje in de rug. Volg onze inspiratiesessies en ontdek hoe we dit in verschillende dorpen aanpakten.

Op 13 februari stellen we je 10 innovatoren voor. Hier zijn 3 dorpsambassadeurs bij! Samen met hen werkten wij de laatste jaren aan de realisatie van hun creatieve ideeën. We willen jou ook inspireren en op weg helpen.

Maak je keuze uit deze inspiratiesessies:
 
Samen een toekomstvisie bepalen voor je dorp. - Tessy Gorris, Heist-op-den-Berg
Wil je als lokaal bestuur samen met je bewoners een toekomstvisie schrijven voor een dorp en prioritaire acties bepalen? Dit kan! Met onze ‘dorpenbeleid starter’ strijken we tijdens enkele maanden gedurende vijf momenten neer in een dorp. Met creatieve methodieken brengen we samen met alle stakeholders opportuniteiten in kaart. Zo werken we naar een gedragen toekomstvisie en actieplan. We deden dit binnen het project Veerkrachtige dorpen in drie Heistse dorpen: Booischot, Schriek en Heist-Goor. Wat dit voor jouw dorp kan betekenen, ontdek je tijdens deze workshop.
 
Hoe betrek je je dorpsbewoners bij dorpskernvernieuwing? - Tinne Rombouts, Hoogstraten
Wil je aan de slag samen met bewoners? Je kan beroep doen op ons voor pro-actieve én remedial proces- en projectbegeleiding. Onze participatie-professionals zijn echte generalisten die multidisciplinair handelen en verschillende soorten kennis introduceren: faciliteren, procesmanagement, inspireren, communiceren, bemiddelen...
We begeleidden o.m. de dorpskernvernieuwing van Meerle. Hiervoor zetten we een participatietraject op en ondersteunden we de gemeente in het proces van opstart tot effectieve realisatie (o.a. PPS-vorming). Maak kennis met onze participatieve dienstverlening tijdens deze workshop.
 
Hoe zet je je dorpsbewoners in actie? - Dirk Benaets, Sint-Truiden
Wil je aan de slag samen met bewoners? De consulenten plattelandsinnovatie staan voor je klaar! Wij prikkelen dorps- en buurtbewoners om zich samen in te zetten voor hun dorp/buurt.
In Neerrepen en Kerkom-bij-Sint-Truiden werkten we met het project Dorpen in’t kwadraat rond actief burgerschap. We smeedden samenwerkingen tussen bewoners, haalden de band tussen bewoners en bestuur aan en stimuleerden op die manier actief burgerschap. Ontdek hier mee over tijdens deze workshop.
 
Programma
 
19.30 uur: Ontvangst en verwelkoming
 
20.00 uur: Maak kennis met de 10 innovatoren
 
21.00 uur: Inspiratiesessies
 
22.00 uur: Netwerkmoment
 
Inschrijven?
Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht!