Menu

Laureaat Innovatiecampagne wint prijs ‘verdienstelijke Oost-Vlaming'

Geschreven op 12 januari 2021.
Ook voor 2020 zijn de gedeputeerden van de provincie Oost-Vlaanderen opnieuw op zoek gegaan naar Oost-Vlamingen die zich in 2020 op een bijzondere manier onderscheidden en zo Oost-Vlaanderen op de kaart zetten in binnen- en buitenland.

Met trots mogen we zeggen dat onze winnaar van de Innovatiecampagne, Marc De Boey, werd benoemd tot verdienstelijke Oost-Vlaming. Marc De Boey won de Innovatiecampagne voor zijn ambitie om melk te produceren die beter verteerbaar is voor mensen met intolerantie voor melkeiwitten. De trofee werd overhandigd door gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland.

 

 

De andere verdienstelijke Oost-Vlamingen zijn:

  • Ontex Eeklo is het Oost-Vlaamse bedrijf dat het snelst gestart is met het op grote schaal produceren van gecertificeerde chirurgische mondmaskers. Op drie maanden tijd transformeerde het bedrijf van luier- en maandverbandfabrikant naar mondmaskerfabrikant.
  • Cargo Velo Gent verzorgt onder het motto ‘alles op de velo’ leveringen in Gent en omgeving, Antwerpen en Brussel. Het bedrijf gaat niet mee in het opbod van andere spelers om steeds sneller te leveren, maar kiest resoluut voor ecologische en sociale maar óók economische duurzaamheid.
  • Fertikal Beveren werd dit jaar genomineerd voor de Leeuw van de Export. Het bedrijf verwerkt mestoverschotten op een energie-efficiënte manier. Deze worden vervolgens opnieuw ingezet in de vorm van organische meststoffen.

 

De benoeming als verdienstelijke Oost-Vlaming is voor mij de erkenning voor het vele werk dat ik iedere dag doe in projecten met toeristische diensten.

Marc De Boey, winnaar van de Innovatiecampagne en verdienstelijke Oost-Vlaming 2020