Menu

Mechelen-Bovelingen aan zet!

Geschreven op 23 oktober 2019.
Tijdens een gezellige herfstavond maakten de inwoners van Mechelen-Bovelingen (Heers) kennis met Dorp aan Zet.

 

 

Zij gaan de komende maanden, samen met hun gemeentebestuur aan de slag binnen dit pilootproject. Je kan dit proces hier volgen!

 

 

 

 

 

 

Met Dorp aan zet wil de Provincie Limburg in samenwerking met Stebo, het Innovatiesteunpunt en zes Haspengouwse gemeenten (8 dorpen) werken aan een provinciaal dorpenbeleid. Samen met de inwoners wordt gezocht naar oplossingen voor trends zoals een onder andere een dalend voorzieningenniveau. Dit moet leiden naar een overdraagbare strategie om een dorpenbeleid te starten.

 

Mechelen-Bovelingen is het zesde dorp waar we van start gaan. Tijdens de kennismakingsavond deelden de inwoners alvast een eerste keer hun mening over hun dorp én gaven ze al tal van ideeën om verandering te brengen. Zo blijkt de “Rode dreef” met uitstek de mooiste plek van het dorp en zijn de inwoners ook erg trots op de jaarlijkse carnavalsstoet. 

De toenemende eenzaamheid bij ouderen én enkele gevaarlijke verkeerspunten blijken dan weer werkpunten.


Wil jij ook aan de slag in jouw dorp? Wil jij als lokale mandataris participatief starten met een dorpenbeleid? Contacteer één van onze consulenten plattelandsontwikkeling!