Menu

Neerrepen denkt en doet mee!

Geschreven op 26 juli 2018.
In het kader van het leaderproject ‘Dorpen in’t kwadraat’ gingen de inwoners van Neerrepen (Tongeren), onder begeleiding van het Innovatiesteunpunt, gedurende een half jaar aan de slag in hun dorp.

Na de start van het traject op 1 december kwam een geëngageerde groep van een twintig al mensen 4 weken lang op maandag samen om na te denken over hun dorp. Samen werken aan je dorp, doe je immers door samen te denken en te doen!

Zaterdag 5 mei 2018 werd onder een stralende zon al het harde denk- en doewerk voorgesteld. Een delegatie vanuit stad Tongeren en een groep van een 70tal inwoners zag dat het goed was! De jongsten Neerrepenaren leerden hun dorp op een andere manier kennen door een actieve speurtocht met opdrachten in de park van het kasteel. De nieuwe buurtplek, een avontuurlijk en natuurlijk speel- en rustplekje in de voortuin van het buurthuis, werd officieel geopend. Ook konden de aanwezigen het vers geschilderde buurthuis bewonderen. Met een lekker frietje in de hand, genoten de inwoners van een festivalletje met een optreden van ‘The sweet potatoes’.

In het leaderproject ‘Dorpen in’t kwadraat’ gaat Innovatiesteunpunt in drie Haspengouwse dorpen aan de slag. Samen met de inwoners zoeken we naar de uitdagingen, noden en kansen in het dorp. De werksessies monden uit in een toekomstvisie voor het dorp én in een leuke realisatie als eerste opstap naar verbetering. We strijken ook neer in Mopertingen (Bilzen) en Kerkom (Sint-Truiden).