Menu

Ondernemerscoach trekt 4 Antwerpse plattelandsondernemers over de streep

Geschreven op 08 juni 2020.
Heel wat maatschappelijke trends dagen ondernemers uit om vernieuwend uit de hoek te komen in hun bedrijfsvoering. Vaak blijft dit innovatief ondernemerschap hangen in goede ideeën, maar niet bij Evi, Jade, Stijn en Raf. Dankzij ‘Ondernemerscoach’ kregen zij de begeleiding die ze nodig hadden om de omslag te maken.

Greet Aernouts van RURANT en Patrick Pasgang van het Innovatiesteunpunt coördineerden het hele traject, dat startte met ‘Schatten op het platteland’. Op dit event kregen de plattelandsondernemers de kans om hun idee na indiening te ‘pitchen’ aan een groep experten. 4 plattelandsondernemers kwamen in aanmerkingen voor een vervolgtraject. Ze werden gedurende 9 maanden intensief gecoached en konden via verschillende workshops hun ondernemersvaardigheden versterken.

4 Antwerpse plattelandsondernemers en hun coaches blikken tevreden terug. Patrick en Greet komen beide uit de landbouwsector en dat bleek een grote waarde te zijn in het verloop van het traject. Ook de interactie met de andere deelnemers zorgde voor heel wat inspiratie en een verruimende blik. Alle deelnemers zien duidelijk resultaat.

 

Jade Willems en Geert Goris van de Zwaluwhoeve

Jade Willems en Geert Goris van de Zwaluwhoeve runnen samen met hun ouders een melkveebedrijf in de Turnhoutse Kempen. Het bedrijf telt momenteel 100 melkkoeien. Naast de melkkoeien en opfok van jongvee wordt er ook een deel van de melk verwerkt tot roomijs. Het ijs wordt geleverd aan huis en is beschikbaar in een aantal restaurants en supermarkten. In de zomer van 2016 openden ze ook een hoevewinkel met volledige zelfbediening. Hier vind je het hele assortiment roomijs, zelfgemaakte rijstpap en choco en andere streekproducten. Jade maakt ook ijstaarten & ijsstronken op bestelling. Daarnaast verhuren ze een authentieke ijstriporteur voor feesten en beurzen. Jade zou graag starten met een ijssalon met kinderboerderij en randactiviteiten aan de boerderij. Momenteel staat er wel al een picknickbank aan de winkel.

Volg hun evolutie via www.zwaluw-hoeve.be

Deze coaching was net wat we nodig hadden. We zijn ondertussen zelfs zo ver dat de gesprekken met de boekhouder gestart zijn voor de nodige financiële berekeningen om het idee te realiseren.

Jade Willems en Geert Goris van de Zwaluwhoeve

 

Stijn Frans is oprichter van een webshop van lokale boeren ‘vandeboer.be’ in Balen. Vandeboer.be laat consumenten rechtstreeks bestellen bij aangesloten landbouwers uit de regio. Momenteel gebeuren de leveringen voornamelijk aan huis. Hij wil de rendabiliteit van het systeem vergroten, meer werken met afhaalpunten (op bedrijven) en meer afzet genereren voor de aangesloten producenten. Isa Jonkers zorgt samen met hem voor de praktische uitvoering en volgde de workshops.

Volg zijn verhaal via www.vandeboer.be

Het uitwerken van een marketingplan heeft ons heel wat nieuwe inzichten gegeven. Vaak ben je vooral bezig met het blussen van brandjes. Nu moet je tijd maken en stilstaan.

Isa Jonkers van vandeboer.be

 

Raf Rombouts van Romberama in Loenhout

Raf Rombouts uit Loenhout is eigenaar van Romberama, een amarylliskwekerij. Naast de kweek van amaryllis, kweekt hij ook rode bessen en is hij gestart met de teelt van druiven voor wijnproductie. Hij heeft een hoevewinkel en organiseert vandaag al heel wat bedrijfsbezoeken en workshops. Eén van de serres is hiervoor specifiek ingericht. Hij wil dit concept verder uitwerken en uiteindelijk een echte belevingskwekerij worden. Momenteel heeft hij al een uniek hoogteparcours met zicht op de kwekerij.

Volg het verhaal van zijn belevingsactiviteiten via www.romberama.com.

Dit traject is een aanrader voor anderen! Je steekt er wel wat tijd in, maar het geeft je de kans om je idee of plan vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Anderen kijken mee en helpen je blik te verruimen.

Raf Rombouts van Romberama in Loenhout

 

Evi Van Camp van zorgboerderij Vercammen

Evi Van Camp van Gebroeders Vercammen, een tuinbouwbedrijf in Lier. Ze doen aan thuisverkoop via een hoevewinkel en staan op markten. Heel wat horecazaken, traiteurs en bedrijven maken gebruik van hun verse producten. Aan het tuinbouwbedrijf is ook een zorgboerderij verbonden. Evi wil deze graag zelfbedruipend maken en stapte hiervoor in het traject met Patrick en Greet.

Volg het verhaal van haar zorgboerderij via www.gebroeders-vercammen.be/nl/onze-zorgboerderij-uitgelicht

De begeleiding van Patrick en Greet was zeer concreet en gemakkelijk inzetbaar. Zij kennen de sector waardoor ze veel gerichter kunnen inspelen op vragen en bruikbare handvaten kunnen aanreiken.

Evi Van Camp van Gebroeders Vercammen in Lier

 

Ook interesse? 

Heb jij net als Evi, Jade, Stijn en Raf een goed idee, maar mis je een klankbord of heb je nood aan begeleiding bij de ontwikkeling of uitwerking ervan? Dan is dit jouw moment! Deel je idee met ons! Komt het idee in aanmerking? Dan krijg je net als Evi, Jade, Stijn en Raf een persoonlijk begeleidingstraject met workshops en coachingsessies.

 


Ondernemerscoach is een project van RURANT en Innovatiesteunpunt in samenwerking met haar partners  en met financiële steun vanuit het Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn Platteland, Vlaanderen en Provincie Antwerpen.